Мишо аз нещата си ги пресмятам по друг начин.
Гледах също при избора ми на камера 1 пиксел от камерата ми да отговаря горе-долу на теоретичната разделителна способност на нютона ми.
В случая с аси178мс - при 1000мм фокус разделителната се получава 0.50"/пиксел.
Теоретичната на нютона ми във зеления спектър е 0.58"/пиксел - good enough...
А и друго - при снимане с къси експозиции няма достатъчно време звездите да се размият, я от атмосферата, я от гидирането и т.н.
Тъй като ще ползвам Sharpcap и livestack функцията и, там можеш да си зададеш да се ползват за стакване всички кадри, примерно под FWHM 2.5"...
По този начин се елиминира нуждата от гидиране и прочие.
Така кадрите ми по дефиниция винаги ще имат по-добра резолюция, граничеща с теоретичната на оптичния уред, отколкото при колегите които ползват гидиране и кадри от 2, 3 или 5 минути.
Не случайно в горното ми мнение сложих линк към статия на Dave Barrett.
В статията си Дейв описва как с 6 инчов нютон ф/5 и камера аси224мс разцепва галактичния куп в Херкулес, със приблизително 1800 кадъра по 2 секунди.
Ето какво казва автора:
"
As you can see, I have chosen a very obscure object to image! This is the “Hercules Galaxy Cluster” and the faintest object seen within is easily dimmer than 19th magnitude! So much for the myth that says you have to take long sub-exposures to image very dim targets!"
Няма какво повече да добавя...