Не знам защо е зелен

Предполагам за да не се уморяват очите

На практика може да бъде всякакъв , но съм виждала само зелен и син . Някъде срещах изказване от типа , че човешкото око било най-чувствително към зеленият цвят .
Общо взето е най-често срещаният цвят за осцилоскопи , медицински монитори и други ...
Каскадните тръби са много интересни , но тук вариантите са толкова много , че трудно се обхващат ...
Като за начало идеята е с по-нисък индивидуален коефициент на усилване да се постигне по-висок сумарен .
Но защо е желателно да държим отделните каскади на нисък коефициент ?
Заради резулюцията ! Колкото е по-малка енергията с която активираме екрана , толкова е по-малко послесветенето /инертността / му и също така "хало ефекта " е по-ограничен .
Получава се , че при две тръби , с коефициент 1000 свързани каскадно бихме могли да получим 1 милион , но образа би бил незадоволителен . С много хало ефекти , нисък контраст и голяма инерция .
Ако използваме 3 тръби от същият тип , но ги активираме с по-ниско напрежение , така че да работят при усилване 100 то сумарният коефициент пак би бил 1 милион , при по-качествен образ .
SuperVas220 , нямам предвид стинцилационните фото-електронни детектори . Тях ги използвам в медицинската техника , с която работи фирмата на съпруга ми .
При тях идеята е , че единичен фотон или гамаквант посредством многократно репликиране може да предизвика достатъчен за детекция електрически импулс .
Приложението им в медицината е да се намали многократно енергията , с която се облъчва пациента , когато се гледа на рентгенов скенер в сравнение с тази , която е необходима за получаване на рентгенова снимка върху фотоплака .
Така на пациента могат да се направят много снимки от много различни перспективи , без да бъде опасно облъчен.