Aсолютен НОВАК в тази област.....
Aсолютен НОВАК в тази област.....
Здравейте на всички..........Абсолютен новак съм в тази област.......Днес си купих едно истинско бижу от "бившия СССР".....бинокъл БПЦ 20Х60....Моля запознатите да ми препоръчат "протектор" за закрепване върху тринога,както и филтри .......не разбирам- за това и питам! Здраве на всички желая!
Re: Aсолютен НОВАК в тази област.....
Здравейте,
Добре дошли в хобито и добре дошли във форума!
За закрепване на бинокъла към триногата ще Ви трябва адаптер, защото до колкото знам, старите руски класики нямат поставка, с която да се сложат към триногата. Тук във форума, колегата CVK има обява за такива универсални адаптери:
viewtopic.php?f=10&t=8150
Може да се свържете с него.
Успех!
Добре дошли в хобито и добре дошли във форума!

За закрепване на бинокъла към триногата ще Ви трябва адаптер, защото до колкото знам, старите руски класики нямат поставка, с която да се сложат към триногата. Тук във форума, колегата CVK има обява за такива универсални адаптери:
Може да се свържете с него.
Успех!
Привет, добре дошъл и честита придобивка! Наистина е много як този бинокъл. Но за да покаже пълния си потенциал е най-добре да се направи паралелограм.
Препоръчвам ти да разгледаш раздела "направи си сам" и по-специално темата на Хектор за самоделен паралелограм: viewtopic.php?f=19&t=6281&p=73980&hilit ... %BC#p73980
Препоръчвам ти да разгледаш раздела "направи си сам" и по-специално темата на Хектор за самоделен паралелограм: viewtopic.php?f=19&t=6281&p=73980&hilit ... %BC#p73980
Konus Motormax 130/2000; Canon EOS XTi(400D); Celestron C8 малко счупен; сиромашка
VIxen GP и други вехтории

Благодаря за отговорите. Попаднах на това- https://druzki.com/adapter-za-trinozhni ... nhuk-ta10/ .......въпроса е дали външна резба 1/4″ отговаря на резбата под капачката на БПЦ 20х60.
Ако наистина има такава резба под капачката, вероятно ще стане. Няма причина братушките да са сложили някаква друга резба точно там. Но нека някой който е по-запознат с тези класики да каже със сигурност.
Konus Motormax 130/2000; Canon EOS XTi(400D); Celestron C8 малко счупен; сиромашка

Както вече писах, това е единият вариант:
Друг вариант е да изработите нещо сам, с което да захванете бинокъла на статива. Например може да използвате метални пръстени, които се слагат на тубусите на бинокъла:
viewtopic.php?f=8&t=7983&p=95432#p95432
Успех!
БЛАГОДАРЯ на Всички,които писаха в темата ми.....Успях да преправя един статив /тринога/ за фотоапарат....малко игра на един универсален струг,малко месинг,алуминий,един стар държач за GPS,няколко шайби и гайки М8.......качил съм снимки в раздел "Направи си сам".......Още веднъж- БЛАГОДАРЯ!!!!! С желание,малко размисъл и импровизация- стават доста добри интерпретации........Важното е да имаш мерак....

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 6 Отговори
- 1427 Преглеждания
-
Последно мнение от Synergon
чет мар 08, 2018 20:53
-
- 2 Отговори
- 1143 Преглеждания
-
Последно мнение от Synergon
чет сеп 01, 2016 14:10
-
-
Пълното слънчево затъмнение тази година - 21 август
от Betelgeuse » пет авг 18, 2017 23:50 » в Наблюдения и астрономически събития - 37 Отговори
- 2381 Преглеждания
-
Последно мнение от kometata
нед май 27, 2018 12:40
-