Здравей колега,
Понеже и аз ползвам 127/1500 МАК, бих ти казал от моя гледна точка как стоят нещата, пък ти си решавай в зависимост от как, къде и за какво ще ползваш телескопа
При увеличения над 200х (говорим за планети и луна само) с този телескоп яркостта на обектите започва да пада бързо, поради което използването на окуляр с повече от 4 лещи, т.е. различен от плосъл или орто при такива увеличения дава по-лоши резултати (ниска яркост и контраст). Двата широкоъгълни окуляра, които имаш ако не се лъжа са с 6 лещи и не са добра идея освен за луната, където поради яркоста й, това не е проблем. Аз лично бих запазил 7мм-ия, защото максимума, който може да ти предостави атмосферата при почти идеални условия е увеличението на 7мм-ия (214X). За другите 2 окуляра (super 25 и 10), аз лично бих ги разкарал при първа възможност но не и преди да си купя нещо в тяхна замяна.
Бих те посъветвал да се ориентираш към закупуване на нещо от рода на следните три окуляра:
10-12мм пак тип плосъл или орто - за планети и луна;
17-20мм широкоъгълен и е добре да е "по-марков и хубав" (разбирай: по-скъп), за звездни купове и мъглявини с по-малки размери,;
26-32мм широкоъгълен и също е добре да е "по-марков и хубав" , за разсеяни звездни купове, галактики и обекти с големи ъглови размери;
Освен ако не си много запален по планетите, последните два ще са най-често използваните.