Проектът за обитаеми екзопланети

когато не знаете къде да пишете

Модератори: mishaikin, bobo

alfa015
Мнения: 14
Регистриран: нед ное 12, 2017 23:32
Репутация: 12

Проектът за обитаеми екзопланети

Мнение от alfa015 » съб юли 13, 2019 18:22

Здравейте всички!

Търсим още обсерватории и астрономи-любители, които биха искали да се присъединят към проекта.

Проектът за обитаем екзопланетен лов е световна мрежа от астрономи-аматьори, които търсят нови потенциално обитаеми екзопланети. Координирам над 20 обсерватории, разположени на 5 континента.

Търсим обитаеми екзопланети около звезди от тип G, K и M, които не са от разгара, разположени в рамките на 100 ly.

Звездите, които наблюдаваме, вече имат известни транзитни екзопланети, но никой от тях не е потенциално обитаем.

Ние наблюдаваме всяка звезда 24/7 в продължение на няколко месеца. По този начин ние вярваме, че шансовете за намиране на екзопланета се увеличават за конкретни цели. Нещо повече, ние се фокусираме върху звезди по-близо от 100 светлинни години, защото, от една страна, най-близките обитаеми екзопланети ще бъдат първите дестинации на междузвездните мисии, а от друга, защото много малко околни обитаеми екзопланети около G и K-тип звезди са открити: само 2 от тях.

Броят на потенциално обитаемите екзопланети, които бихме могли да открием, на теория е около 25. Това изчисление е получено, като се вземе предвид броят на звездите в рамките на 100 светлинни години и процентът от тях, които трябва да показват транзити в обитаемата зона. ,

Всяка обсерватория наблюдава една и съща звезда и когато преминаването на хипотетична обитаема екзопланета стане малко вероятно, ние се преместваме към друга звезда.

В рамките на 100 светлинни години, ние открихме само 10 звезди с G, K и M тип без избухване, с известни транзитни екзопланети, които не са потенциално обитаеми.

Големи телескопи не са необходими, но CCD камери с резолюция от най-малко 16 бита са препоръчителни, защото ние търсим екзопланети, които произвеждат промяна на яркостта на звездата с около 0,1%.

Ако проявявате интерес, не се колебайте да се свържете с мен.

Повече информация: https://youtu.be/0A7gEaewOws

Отговори
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение