Страница 1 от 1

Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: съб авг 10, 2019 11:34
от chmp
Здравейте колеги.
Пускам тази тема за да може ако някой си закупи тази монтировка да не се бори като мен :) цяла нощ (https://www.astroshop.eu/equatorial-wit ... se/p,44872
Абсолютно безуспешно беше подравняване по 1,2,3 звезди. Каквото и да се опитах да направя подравняването бягаше с няколко градуса и никога не беше ясно в коя посока е.
Опитах се да регулирам луфта в зъбните колела, но и това нямаше успех, веднъж има луфт, веднъж няма луфт, след 2 завъртания отново луфт.
Прибрах се меко казано бесен
На сутринта забелязах, че няма нито един стегнат винт на сглобката на на монтировката. И просто се отваря и затваря когато се движи с повее от 1-2 милиметра. Затегнах четирите винта на сглобката и всичко си дойде на място

1565425715458.JPEG
1565425715368.JPEG

Re: Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: ср авг 14, 2019 22:06
от Zizo
Здравей ,
не се затягат много яко тези болтове - никога т.е. затягат се до толкова , че да не пречат на моторите понеже е възможно - гледах в youtube.com.
Има гайдове за ъпгрейди, обаче не за настройките обаче, поръчах си кабел за PC пфф да видим сигурно съм объркал нещо в Time and Date.
Ако се окажа "ламер" и не успея имам и RA motor тъй ,че сигурно ще я продам.

Re: Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: ср авг 14, 2019 22:06
от Zizo
А да и следенето трябва да се види дали е на S или на N!
Като цяло няма GPS , трябва и точни кординати в дистанционното , като настройки и идиален Polar alignment. Има Polar Scope , но все пак е малко тегаво без GPS !

Re: Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: ср авг 14, 2019 22:09
от Zizo
Ако има някой , който е MASTER и знае и разбира се иска да помогне нека да помогне в тази тема.
Предварително благодаря :)

Re: Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: ср авг 14, 2019 22:35
от chmp
Zizo написа:
ср авг 14, 2019 22:06
Здравей ,
не се затягат много яко тези болтове - никога т.е. затягат се до толкова , че да не пречат на моторите понеже е възможно - гледах в youtube.com.
Има гайдове за ъпгрейди, обаче не за настройките обаче, поръчах си кабел за PC пфф да видим сигурно съм объркал нещо в Time and Date.
Ако се окажа "ламер" и не успея имам и RA motor тъй ,че сигурно ще я продам.
Точно тези болтове трябва да са затегнати, Въпросните болтове са просто да затворят кутията в която е механиката, не говоря за 4-те болта за регулация на луфта на зъбните колела на 2-та мотора. те по тази причина имат контра гайки и трябва внимателно да се регулират


Както вече казах "Затегнах четирите винта на сглобката и всичко си дойде на място " Вече нямам никакви проблеми със осеверяване и подравняване. Както със SharpCap 3.2 така и със PHD2 Drift Tool

Re: Проблем с iOptron Mount SmartEQ Pro+ GoTo

Публикувано: чет авг 15, 2019 10:22
от Zizo
Мерси , значи и аз така ще направя :)