Човека не го вълнуват някакви глезотии като "усуквания" и разминавания...

Светлосилният нютон е пословичен с готината си, лесна и безпроблемна колимация. Все пак утехата е, че бидейки стационарен, се разколимира рядко.navigator написа: ↑чет май 09, 2019 14:10Отстрани изглежда яко, ама Андреас Цирке "орева" форума докато подкара двойния сетъп и оправи колимацията на Такахашитата.
В крайна сметка се отказа от идеята да снима пълноформатно.
Двоен сетъп при дълго фокусно е голяма мъка. Най-вече съосяването на оптиките. Нютона при всяко прехвърляне на мередиана
се размества .
Аз мисля да опитам с два 8" ф/6 нютона.![]()
Поздрави !
Благодаря Приятелю, коректора го има вече обаче чакам фокусера да дойде, като за момента съм го заместил с един хеликъл само че още не е видял звезди. В момента съм на вълна биберони и памперси
Мда Тони Астрорефлект са виновни
widowmaker написа:Можело е да турят един шарнир на стойката за краката за да не стърчат нагоре при ъгли, близки до зенита.
В това положение ще вземе да напънеш някой капиляр в мозъка и си "лека нощ" точно в разгара на веселбата.
Всички знаем как е починал Елвис...
Страхотия, зенитна артилерия
УАУ! Еднакви ли са телескопите и камерите? Какви са характеристиките на тези дружки? Какво правиш после със снимките? Стават ли за стак? Изглеждат много интересно!
Няма смисъл "от двора" от големи системи така е.