Здравейте!
Виждам че вече е било питано във форума, но реших да попитам отново за възможно по-актуална информация. Бих искал да си поръчам телескоп от FirstLightOptics от Англия, по специално този ( https://www.firstlightoptics.com/stella ... onian.html ), може би 10 инчов, но не съм сигурен как седят нещата с доставката и таксите които се заплащат, виждам през сайта им ако поръчам че се премахва VAT и се заплаща артикула и доставка до България, но предполагам се заплаща мито като стигне на границата пратката. Ако има някой по-запознат как стоят нещата, или някой който е поръчвал от там, ще бъда много благодарен за малко информация. Надявам се че питам на правилното място. Приятна и ясна вечер!
Петър
Информация за поръчка на телескоп от Англия
-
- Звезден маниак
- Регистриран: ср авг 18, 2004 07:22
- Контакти:
Re: Информация за поръчка на телескоп от Англия
За мито не знам, но мисля, че се плаща ДДС, митническа обработка, висене по митницата и т.н.
С какво тази телескоп е по-добър от подобните в астрошопа?
С какво тази телескоп е по-добър от подобните в астрошопа?
Благодаря за информацията, гледам и от там какво се предлага и в момента претеглям възможностите и какво мога да си позволя с около 1000 лева бюджет. Този от английския сайт ми изглеждаше по-зареден с аксесоари от GSO базираните опции. Търся нещо за визуални наблюдения само, за да порастна малко от бинокъла който имам, гледам добсъни в момента главно. Ще продължавам да търся и се надявам да се спра на нещо най-накрая, следя и астропазара ви тук. Още веднъж благодаря за информацията.
Телескоп, поръчан оттам директно до БГ ще има ДДС 20%, мито, изчислено по ТАРИК (може да се поровиш, но мисля че беше 4.2% върху сбора от продажната цена + транспорта + ДДС).
През GGBG или други подобни сайтове ще избегнеш нашите митници, но FLO не доставят до адреси на доставни компании.
RotherValley Optics доставя.
Препоръчвам ти италианските магазини (skypoint.it, tecnosky) или TS Ekspress в Германия. Също огромна част от този клас телескопи са китайци с лепнати европейска марка, така че дали ще вземеш Omegon, TS, TecnoSky е нулева разлика реално.
През GGBG или други подобни сайтове ще избегнеш нашите митници, но FLO не доставят до адреси на доставни компании.
RotherValley Optics доставя.
Препоръчвам ти италианските магазини (skypoint.it, tecnosky) или TS Ekspress в Германия. Също огромна част от този клас телескопи са китайци с лепнати европейска марка, така че дали ще вземеш Omegon, TS, TecnoSky е нулева разлика реално.
Благодаря за информацията, и аз си мислех за GGBG, но не знаех че не доставят до куриерска фирма. Най-вероятно ще ползвам някой европейски дистрибутор или ако имам късмет ще видя за нещо сносно втора ръка.
- widowmaker
- Регистриран: ср май 20, 2009 11:50
Търси нещо, което в последствие можеш да ъпгрейднеш, тоест да му смениш стъкларията с по читава, примерно,
фокусер и т.н. Аз преди 15 г. си купих 200мм рефлектор китаец, оптиката беше с доста ниско качество, но беше
по добре от нищо. След време подмених почти всичко по него, едно по едно, но през цялото време имах тръба и
гледах. Аксесоарите се набавят, постепенно. Тия, които ще дойдат с телескопа няма да са от добрите и няма да
се задържат дълго при теб. Така че не вземай това под внимание като преимущество, по добре читава тръба без
аксесоари, отколкото много аксесоари с долнокачествен телескоп за "пълнеж" на комплекта.
фокусер и т.н. Аз преди 15 г. си купих 200мм рефлектор китаец, оптиката беше с доста ниско качество, но беше
по добре от нищо. След време подмених почти всичко по него, едно по едно, но през цялото време имах тръба и
гледах. Аксесоарите се набавят, постепенно. Тия, които ще дойдат с телескопа няма да са от добрите и няма да
се задържат дълго при теб. Така че не вземай това под внимание като преимущество, по добре читава тръба без
аксесоари, отколкото много аксесоари с долнокачествен телескоп за "пълнеж" на комплекта.
Scopes: 8" F/5 carbon tube newtonian, Zambuto primary & 1/30λ Antares flat.
14" F/5 AstroReflect truss tube dobsonian 'Black widow' & 1/30λ Antares flat.
EQ mounts & platforms: Asterion Ecliptica Pro 45 dobson equatorial platform.
Modified HEQ5 with Rowan Astronomy belt kit & extended counterweight bar.
Eyepieces: Pentax XP 3.8, XО-5, XP 8, XW7, XW10, XW14, XW20 & XW30-R.
Cameras: ZWO ASI533MC-Pro, Sony A7RII, Minolta α-7, Minolta α-7 Limited.
Lenses: SEL2470GM, Minolta AF 35-70/4, AF 24-105/3.5-4.5, AF 70-210/4.
14" F/5 AstroReflect truss tube dobsonian 'Black widow' & 1/30λ Antares flat.
EQ mounts & platforms: Asterion Ecliptica Pro 45 dobson equatorial platform.
Modified HEQ5 with Rowan Astronomy belt kit & extended counterweight bar.
Eyepieces: Pentax XP 3.8, XО-5, XP 8, XW7, XW10, XW14, XW20 & XW30-R.
Cameras: ZWO ASI533MC-Pro, Sony A7RII, Minolta α-7, Minolta α-7 Limited.
Lenses: SEL2470GM, Minolta AF 35-70/4, AF 24-105/3.5-4.5, AF 70-210/4.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 667 Преглеждания
-
Последно мнение от bobo
нед авг 14, 2022 00:20
-