Страница 1 от 1

Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: нед яну 12, 2020 23:58
от tsetsodrums
Здравейте !
От близо месец вече са ясни астро сбирките за 2020г.

Зимна - 21 и 22 Февруари . Мислим да пробваме (при ясно небе естествено) да направим сбирката на Дъбраш (до язовир Белмекен). Там има едно приятно хотелче на което сме правили преди 10-тина години сбирка и се получи много приятно. Климата е мек и от хотела гасяха светлините вечер та да не ни пречат :D За там се чух с Юли (наш съфорумник ) да ни съдейства при резервациите и за организацията като цяло .

Пролетна - 24 и 25-ти Април . Тук е мястото да кажа, че се чух с Никола от Рожен и той каза, че на обсерваторията отново Март месец започват сериозни строително -ремонтни работи . Тоест в въпросния период можем да сме на Рожен, но не и да спим на обсерваторията !!

Лятна - 18-19-20-ти Юли със възможност, който иска да се включи няколко дни по-рано, както и да остане няколко дни след 20-ти Юли ! Тук също се налага уточнение !! Тези дати съвпадат със сбирката в Гърция и който иска може да замине за Гърция, като мой приятел със транспортна фирма е поел ангажимент да организира транспорта ни до там и обратно с бус (предупреден е да има голям багажник :D )
Тези които изберат обаче Рожен трябва да имат в предвид, че отново строителните дейности ще са в ход и Никола каза че може да ни даде 2-3 стаи, но през деня няма да може да се спи заради саниране на сградата и вдигане на шум от работниците !! Тоест за предпочитане е да се спи на хотел !

Есенна - 16 и17-ти Октомври. Тук вече ако времето е добро на Рожен няма да имаме ограничения за спането :D

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пет май 22, 2020 00:31
от tsetsodrums
Така......."корона" истерията прецака нещата за пролетната сбирка, но имаме лятна от 18 до 20 Юли .
Както изглежда и там нещата няма да са съвсем Ок . Чух се с Никола от Рожен и той каза, че относно "короната" няма проблем, но на обсерваторията почва голям ремонт и там за спане няма да стане. Иначе сме добре дошли на площадката за наблюдения . Хотела на разклона не е ясно дали ще работи и нищо чудно да се наложи да бивакуваме на палатки това лято или в някоя близка селска къща :D
Та все още има два месеца време и може да се организираме някак си за да не пропаднат съвсем нещата :D

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пет май 22, 2020 12:06
от Tharsis
Чепеларе, Проглед, Момчиловци...та и Пампорово са на разположение, като места за преспиване. Особено Проглед и Момчиловци са чудни кътчета. :wink:

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пет май 22, 2020 15:05
от brymchik
Аз да попитам, понеже не успях да дойда на нито едно събиране горе, а ми се иска тази година да дойда и ако мога да домъкна и деца дори - как стои въпроса с по-непретенциозните за палатки? Възможно ли е да се ползват санитарните условия на обсерваторията ако разрешават палатки?

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пет май 22, 2020 16:45
от tsetsodrums
Мога да попитам за санитарните възли в обсерваторията как стоят нещата, но ако мога да инпровизирам бих казал че по-скоро няма да може . Това може би зависи от броя хора, които ще бъдем на сбирката, но реално не виждам как 10-15 човека си шетаме по баните и тоалетните :D
Освен това за палатки също няма да може в двора на обсерваторията или поне така каза Никола миналата година , но както казах ще питам за всичко и ще пиша пак :D

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пет май 22, 2020 21:31
от tonygl
Що да не работи хотела ? Заради вируса ли ? Сега и палатка ли ще трябва да купувам ? :)

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: съб май 23, 2020 07:04
от b_kassabov
Извинявайте, че се намесвам. Не сме супер близки, но в разговори Никола винаги е казвал, че палатки са крайно нежелателни вътре в територията на обсерваторията

Логично е. Ако за нас това е вид хахо хихи, за тях си е сериозна научна база. Още повече отвреме навреме идват отговорни партийни другари функционери, които да проследят дали си заслужава финансиране.

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: нед май 24, 2020 22:24
от brymchik
Благодаря за уточнението - тогава отпада напълно въпроса! :)

Попитах, понеже преди 20-30 години "пионерските" лагери имахме вечери на палатка там. Щеше да е интересно и за децата ми. Не че искам да създавам неразбория точно на обсерваторията.

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: пон май 25, 2020 01:05
от tsetsodrums
По всяка вероятност хотела ще работи, но трябва да дадем колкото се може по-рано бройка на присъстващите. Та моля да се преброим тази седмица и да дадем бройка . Цената ще зависи до някаква степен от бройката, но казаха че ще е около 50лв на човек нощувката.
За Рожен и палатките още не съм говорил с Никола, но и за това ще проверя и ще пиша :D

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: вт май 26, 2020 10:59
от irakli
Ми аз ще ходя по-принцип с фемилито :D
Бройте ме за апартамент!

Re: Астро сбирки на Звездно Общество за 2020г.

Публикувано: вт май 26, 2020 22:42
от Yoddha
Ние сме двама или трима :)