комети, метеорни потоци, окултации, затъмнения, пасажи, астропартита и събирания, конференции, школи
Модератори: mishaikin, bobo, wenzdy
-
desko
- Регистриран: пет яну 23, 2015 23:21
Мнение
от desko » ср авг 09, 2017 09:04
tonygl написа:По мои сметки 3, даже 4 от 15, но не съм сигурен дали Деско снима или гледа. На Цецо, на македонците, на Асоциацията и май на Деско бяха за гледане
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Правилно

Аз и гледах и снимах....но най-вече тествах новия хардуер на rDUINOScope
Всеки намира свой смисъл в хобито си. Астрономията за всички нас е хоби
Десислав Гузгунов
-
-
Имам телескоп, но не знам как се използва...
Отговори: 2
Първо мнение
Здравейте!
Приятелите ми подариха телескоп, за рождения ден. :shock:
За съжаление нищо не разбирам от телескопи, също така и упътването, което е на...
Последно мнение
Здрасти !
Ако си от София може да ми се обадиш . Мога да ти дам начални насоки относно телескопа !
тел.0887311170 - Цецо
- 2 Отговори
- 1088 Преглеждания
-
Последно мнение от tsetsodrums
ср сеп 12, 2018 10:29
-
-
Екзотични обекти
Отговори: 18
Първо мнение
Здравейте,
Някой обекти не са много популярни и за да не създавам теми само за една снимка или обект реших да направя място за групиране :) Надявам...
Последно мнение
Ами имаше вятър докато снимах. Фокусирах по звездите - най-малък FHMW и снимах при стойност от около 4. Не беше най-спокойното време, но се виждаше.
- 18 Отговори
- 580 Преглеждания
-
Последно мнение от Sektor
ср ное 06, 2019 01:56
-
-
Визуални наблюдения на обекти от 'дълбокият космос'
Отговори: 148
Първо мнение
Озаглавявам темата по-общо, ако може да се превърне в събирателна за всеки, който желае да сподели наблюденията си независимо от къде е наблюдавал....
Последно мнение
1-2 Декември 2019г.
Не знам от колко години не съм правил наблюдения през Декември месец ? Явно любовта ми към астрономията е навлезнала в нов етап...
- 148 Отговори
- 8719 Преглеждания
-
Последно мнение от tsetsodrums
пон дек 02, 2019 15:20
-
-
Фокусер колимация как?
Отговори: 3
Първо мнение
Здравейте колеги искам да попитам за колеги от Варна, които са по напред в областта на астрофотографията за колимация на фокусера. Имам проблем с...
Последно мнение
Извинявам се забравил съм да напиша телескопа този от подписа. Да този клип не съм гледал. Моя фокусер си е стария обаче нещо го разбутах и в момента...
- 3 Отговори
- 153 Преглеждания
-
Последно мнение от Syncho
ср ное 06, 2019 14:48
-
-
Не знам как да използвам телескопа.
Отговори: 22
Първо мнение
Привет на всички! :) Купих си телескоп LEVENHUK SKYLINE 130×900 EQ, но не знам как се борави с него. Има книжка, но в нея е обяснено само как се...
Последно мнение
Страхотна тема.. ще е следя с интерес, защото след около месец два и аз ще трябва да питам подобни неща... само да посъбера париците за уредите
- 22 Отговори
- 1281 Преглеждания
-
Последно мнение от nsirakov
пет мар 15, 2019 19:55