Смяна на името на ЗО

всичко за новото начинание

Модератори: Yoddha, dani, tsetsodrums

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 8
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » чет юли 11, 2013 15:52

Уау, интересна тема :)
То май и аз, като Апостол - не-член, а страничен наблюдател - телезрител един вид - само мнение за 2 цента ще дам - как става така, че някой си снима небето, помага на тази-онази организация търсещи допълнителни наблюдения, и изведнъж върху него се изсипват един куп хора - опровержения, обвинения, etc...?

Погледнато отстрани, точно така изглежда.

Я си представете сега, че си снимате небето за кеф, както правите често, че и календари издавате със снимките, и някой каже: Абе, к'ви са тея аматьорски астро-фото напъни, дето хората в чужбина ехехееееей преди години са правили и то със стотина пъти по-добро качество - пълна проза, загуба на време и средства, вместо с парите похарчени за техника, да се нахранят гладните деца по домовете за сираци или в бежанските лагери, където хората избягали от войните по родните им места мизерстват!!!

Как бихте се отнесли към такъв човек? Правилно ли е изказването му?

Разбира се, съвсем отделен е въпроса за характера на Филип, склонноста му към заяждане и самоизтъкване, неговата нетолерантност и т.н. за които всички знаем и заради които много хора са ограничили или съвсем прекъснали контактите си с него. Там и аз не искам да се бъркам.

Малко хронология за тези които са забравили:
2004 - http://forum.starrydreams.com/
2007 - http://a79.starrydreams.com/
2009 - http://www.stellarsociety.org/

За името - не знам дали някой друг освен Мишо има моралното право да желае нещо. Само ще напомня ето за тази тема - http://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?t=2715 и името "Съюз на астрономите любители" :-)
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

Потребителски аватар
Yoddha
Мнения: 4072
Регистриран: вт сеп 09, 2008 15:55
Репутация: 508
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от Yoddha » чет юли 11, 2013 16:17

Краси, какво да ти кажа? Ето хронологията от наша гледна точка:

Гледаме си нашата работа. Някой си прави наблюдения и пуска новини със име "Звездно Общество А79". На нас ни звънят да ни питат какво става?!?! А ние сме си любители с име "Звездно Общество" и понеже телевизийте нямат телефон на форума, а на сдружението се налага да си губим времето да ходим да обясняваме за неща който не сме наблюдавали... Виждаш ли проблемът?

Защо не звънят на "Звездно Общество А79" и Филип при всичките му връзки незнам!

Сдружението няма проблем с наблюдението или новините изобщо. Напрежението е заради нападките на Филип към Никола - човек който е много уважаван от всички тук с изключение на Филип (и както виждам може би и на Радо).

Хубаво си цитирал годините. Само че има едно малко, но съществено уточнение. Дали хората обединени от форума и/или сдружението искат да бъдат свързвани със славата на "Звездно Общество А79" и Филип или не? Нали сме демократи? Е, ако мнозиството не иска, то какво следва? Да сменим името на форума и сдружението ли?
May the weather be with you!

Astro Photography Tool (APT v3.84) - The Imaging Catalyst
Галерия с мои снимки

Потребителски аватар
Neonode
Мнения: 870
Регистриран: нед дек 07, 2008 15:13
Репутация: 2

Мнение от Neonode » чет юли 11, 2013 16:58

Аз също искам да напомня че тази тема не е свързана с постиженията на Филип или с неговия принос за астрономията във България и в Световен мащаб. Няма да коментирам че неспането е личен избор за който ние нямаме вина. Няма да коментирам също и колко новаторска и незаменима е сферата в която той се занимава.

Темата е инспирирана от това че многократно бяхме нападнати от Филип и отнесохме негативи от неговото поведение.

1. Трябва да си сменим името за да спрът обвиненията че се присламчваме или си приписваме чужд труд още повече ние поне до момента не се занимаваме с такава дейност.

2. Не е редно само заради името да понасяме негативите от поведението на Филип.

3. Би трябвало ако сме с различно име да не будим дразнение у Филип при всяко негово постижение и да не ни се обяснява всеки божи път колко сме жалки.

4. Няма да е нужно да отговаряме дали Филип това дали Филип онова и няма да ни канят по медиите да го "плюеме" само защото не желаем да говорим против НАО Рожен/Никола или който му е на мушката сега.

Бих желал да напомня и на Филип че неговите постижения не ме задължават:

1. Да го харесвам
2. Да го търпя
3. Да го игнорирам
4. Да признавам труда му
5. Да харесвам труда му
6. Да го уважавам заради туда му
WO ZenithStar 110/F7 APO Refractor
Celestron Onyx 80EDF/F6.25 Refractor
Lunt LS50F/BF1200 Ha Solar System
Vixen NLV 2.5, 5, 6, 9, 12, 20, 25, 40mm
5x Meade TeleXtender
1.4x Sigma APO EX Telextender
Orion Binoviewer + WO 20mm Bino Eyepieces
SkyWatcher 7Ah power tank
NEQ 6 Pro mount :)
Meade DSI II color
QHYCCD 5-II pro mono
Canon 500D
Canon 1000D (Modified&Peltier cooled)

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 8
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » чет юли 11, 2013 17:16

Ами да - тя хронологията е там, за да покаже, че ако "Сдружение Звездно Общество" не са искали да имат нещо общо със имената на съществуващите преди тях "Звездно общество - астрономически форум" и "Звездно Общество Обсерватория" - A79 просто не е трябвало да избират името "Сдружение Звездно Общество" - а не след това да искат някой от предните да го сменя... логично, не смятате ли?
Yoddha написа: Гледаме си нашата работа. Някой си прави наблюдения и пуска новини със име "Звездно Общество А79". На нас ни звънят да ни питат какво става?!?! А ние сме си любители с име "Звездно Общество" и понеже телевизийте нямат телефон на форума, а на сдружението се налага да си губим времето да ходим да обясняваме за неща който не сме наблюдавали... Виждаш ли проблемът?


Да - определено сте могли да кажете - "Сори, не сме ние тези - ето ви телефона на "Звездно Общество А79". Съмнявам се някой да ви е опрял пистолет и да ви е закарал до ТВ студиото за да давате обяснения.

Yoddha написа: Дали хората обединени от форума и/или сдружението искат да бъдат свързвани със славата на "Звездно Общество А79" и Филип или не? Нали сме демократи? Е, ако мнозиството не иска, то какво следва? Да сменим името на форума и сдружението ли?


Доколкото знам професионалната слава на "Звездно Общество Обсерватория А79" е ОК - хората си работят, правят наблюдения, помагат където могат. Това че някой, неизвестно за мен защо, плюе по тях - дали от завист, дали от желание за медийна изява, дали заради нещо друго - не ме засяга - само изпитвам съжаление към него.

А колкото до мнозинството - наистина ли смятате, че 20тина човека от София (предимно?), са мнозинство във форум с 1800 регистрации на любители от цялата страна, дори 90% от тях да не са активни??

На мен лично, като дългогодишен участник във форум "Звездно общество - астрономически форум" (и жител на София :) ) не ми е приятно пък, организацията "Сдружение Звездно общество" да се опитва да представлява наляво-надясно членовете на форума, които не са членове на "Сдружение Звездно общество" - едно сдружение, което лично за мен, като негов съучредител и бивш член, не изпълнява оригинално-поставените си цели и в момента е обикновен аматьорски астро-фото клуб. Казвайки това, разбира се не целя да обидя никой от членовете, всички от които, са дълбоко уважавани от мен хора и астро-любители фотографи - просто, както предполагам и доста други хора, се чуствам по-свързан с форума и неговата неангажираща идея за споделяне на едно прекрасно хоби. :idea:
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

Потребителски аватар
raddo
Мнения: 524
Регистриран: пет сеп 10, 2004 21:12
Репутация: 0
Местоположение: София кв. Лозенец, skype: rstanchev1
Контакти:

Мнение от raddo » чет юли 11, 2013 17:25

Според мен не е нужно да се сменя нито името на обсерваторията, нито името на сдружението. Филип / с добро или лошо / е добре познат в средите на астрономите, били те любители или професионалисти, и същите правят разликата между обсерватория и сдружение.
Относно обажданията - ако те идват от медии, не очаквайте да спрат ако си промените името, те винаги ще търсят интригата. Ако обаждания идват от Рожен то е ясно, че те пък се опитват да вкарат някаква интрига.
Иначе да, вероятно Никола се държи прекрасно с членовете на Зв. Общество но това според мен е защото в момента той е последния човек на Рожен който има изгода от явна конфронтация с когото и да било, а не че тръпне в очакване да посрешне поредната астро сбирка.
И също така да, вярно е, че не изпитвам уважение към управата на Рожен и мога да дам примери защо.
Пример 1:
2010 г. бяха направили страница във фейсбук в защита на обсерваторията където се обсъждаха проблемите и общо взето се "плачеше" за пари. В същата страница зададох въпроса нормално ли е всяка година да се повтаря едно и също, да се искат едни пари, да се закърпва бюджета, нищо да не се променя и така до следващата година? Отговор не получих. Бях баннат.
Пример 2:
Миналата есен измислиха ефтин PR с щуротията Бистришките тигри vs Роженските мечки с цел отново да се привлече внимание относно липсата на пари. А не е ли по-умно да се кандидатства с някакъв проект през различните фондове за еврофинансиране примерно? Е може да е по-умно но пък е по-трудно...
Пример 3:
В други форуми и сайтове подиграват Филип, че пиел и говорил глупости. Мога да твърдя, че на мен лично Никола ми се е обаждал една нощ в малките часове да ме пита къде съм бил оставил някаква китара... Едва го разбрах... Същата година дори не съм се качвал на Рожен...

Та така, не защитавам Филип - обиден съм му много, но не мога и да съм на страната на хора като Никола. Дайте да си гледаме хобито и да не се вкарваме в излишни филми...
GSO 300/1500 Newton
PRAKTICA 10x50
NEQ6 Pro SynScan

Потребителски аватар
Yoddha
Мнения: 4072
Регистриран: вт сеп 09, 2008 15:55
Репутация: 508
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от Yoddha » чет юли 11, 2013 17:35

rw написа: Това че някой, неизвестно за мен защо, плюе по тях - дали от завист, дали от желание за медийна изява, дали заради нещо друго - не ме засяга - само изпитвам съжаление към него.
Надявам се нямаш предвид някой от сдружението, защото това не е вярно. Ако се отнася за Никола, ще можеш да му го кажеш когато отидеш на сбирката...
rw написа: На мен лично, като дългогодишен участник във форум "Звездно общество - астрономически форум" (и жител на София :) ) не ми е приятно пък, организацията "Сдружение Звездно общество" да се опитва да представлява наляво-надясно членовете на форума, които не са членове на "Сдружение Звездно общество" - едно сдружение, което лично за мен, като негов съучредител и бивш член, не изпълнява оригинално-поставените си цели и в момента е обикновен аматьорски астро-фото клуб. Казвайки това, разбира се не целя да обидя никой от членовете, всички от които, са дълбоко уважавани от мен хора и астро-любители фотографи - просто, както предполагам и доста други хора, се чуствам по-свързан с форума и неговата неангажираща идея за споделяне на едно прекрасно хоби. :idea:
За това има отделна секция за Сдружението ;) За да не се объркват нещата :D Представляваме само себе си...

BTW от създаването си Сдружението е аматьорски клуб :)
May the weather be with you!

Astro Photography Tool (APT v3.84) - The Imaging Catalyst
Галерия с мои снимки

Потребителски аватар
Neonode
Мнения: 870
Регистриран: нед дек 07, 2008 15:13
Репутация: 2

Мнение от Neonode » чет юли 11, 2013 18:09

Краси, би ли споделил с хората като съочредител и запознат човек кои бяха първоначалните цели от които сме се отклонили ? Би ли споделил с нас като радетел на тези цели с какво ти допринесе за да не бъдат изоставени. Лесно е да споделяш мнение без да се аргументираш за него. Много те моля сега да го аргументираш. Много се радвам че има критика, но моля нека тя да бъде аргументирана. Единствената аргументирана критика която за сега може да бъде отправена е от Филип и това че ние отказахме да му подпомагаме професионалната дейност с обсерватория или средства.

П.С.
Откриване то на малки тела в слънчевата система е сбор от програми някой предназначени за професионалната други за любителска астрономия. Нека не прекаляваме с импакта върху научната среда от подобен род дейност.
WO ZenithStar 110/F7 APO Refractor
Celestron Onyx 80EDF/F6.25 Refractor
Lunt LS50F/BF1200 Ha Solar System
Vixen NLV 2.5, 5, 6, 9, 12, 20, 25, 40mm
5x Meade TeleXtender
1.4x Sigma APO EX Telextender
Orion Binoviewer + WO 20mm Bino Eyepieces
SkyWatcher 7Ah power tank
NEQ 6 Pro mount :)
Meade DSI II color
QHYCCD 5-II pro mono
Canon 500D
Canon 1000D (Modified&Peltier cooled)

Потребителски аватар
Tharsis
Мнения: 1067
Регистриран: пон мар 05, 2007 18:14
Репутация: 368
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от Tharsis » чет юли 11, 2013 23:16

Склонен съм да мисля, като Краси, Апостол, и отчасти - Радо.
При положение, че преди да се учреди сдружението имаше там едно "Обсерватория Звездно общество - IAU A79"..., а чак сега се сещате да си сменяте името...
Не, че ако искате да си удряте разграниченията, не можете да наблегнете на "невидимата" разлика между Обсерватория и Сдружение, в имената...
А бе...все по-рядко влизам в тоя форум,...да ме извиняват повечето колеги, които уважавам, ама - форума "мирише"!!!
Филипе, приятелски съвет - спри да пишеш разни мнения, които могат да бъдат предпоставка за "мозъчни пръдни"! Следвай ИДЕЯТА, която е на път да се осъществи, и се наслаждавай на хобито си. Хората, които мислят като мен, не са малко, така че няма да си сам.
На всички останали - останете си със здраве!
Skywatcher 8" Newton f/5,
EQ5 mount + Synscan Go-To upgrade kit,
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55 DC III,
ZWO ASI178MC,
Samyang 135mm f/2 ED UMC for Canon,
Lenovo Thinkpad T430s,
Skywatcher Coma Corrector,
Revelation Astro 5x Barlow,
and a bunch of crap...


"Cognosce te ipsum."

http://asteroid.molivche.com

Потребителски аватар
Yoddha
Мнения: 4072
Регистриран: вт сеп 09, 2008 15:55
Репутация: 508
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от Yoddha » пет юли 12, 2013 00:46

Много мразя да използвам израза "Не ви ли казах?" но понякога се налага...

http://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?t=2952

9-тият пост (първият ми в темата)...

Ето ни тук след 4 години. Берем плодовете... Обединени, сплотени, креативни и позитивни... Good Job!

Добре че е Сдружението, че да обере вината за всичко това. Нали?

Всички други са цветя и рози. Само Сдружението "мозъчно пръдливи" :lol2: и деструктивни. Масонската ложа на астрономията, източника да тъмната страна :lol2: :lol2:
May the weather be with you!

Astro Photography Tool (APT v3.84) - The Imaging Catalyst
Галерия с мои снимки

neptun2
Мнения: 2395
Регистриран: съб фев 17, 2007 11:43
Репутация: 74
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от neptun2 » пет юли 12, 2013 01:15

Доста мнения са се натрупали. В крайна сметка може би не е нужно да си сменяме името. Както и бобо каза правилно ние сме свързани с форума. Аналогично и Филип е свързан по един или по друг начин. Просто трябва ясно да се покаже с какво се и с какво не се занимава сдружението за да е ясно и на журналисти и на всеки друг и съответно и ние и Филип да си гледаме нашите интереси без да се замесваме взаимно в спорове и без да си пречиме.
Photo: ZWO Asi 1600MM Pro + zwo 7x36mm filter wheel, Astrodon I-series Gen 2 36mm LRGB filters, ZWO ASI 120MM as guider, ZWO off-axis guider
Binoculars: Nikon Action 12x50
Telescopes: CFF 135mm f6.7 triplet refractor + cff flattener
Mounts: Ioptron CEM-60 EC
Eyepieces: Nagler 11mm type6, Pentax XW 7mm, Televue 2X barlow 1.25"

Моите снимки:
http://www.astrobin.com/users/neptun/
https://telescopius.com/profile/neptun/

Потребителски аватар
Neonode
Мнения: 870
Регистриран: нед дек 07, 2008 15:13
Репутация: 2

Мнение от Neonode » пет юли 12, 2013 03:21

Понеже темата пак се разводнява, моля ви сериозно членовете да се замислят дали не е по добре да си сменим името. Нищо няма да спечелим ако то остане същото, но ще загубим много. Нали не си представяте че индивидите като Tharsis ще се свършат по земята. За да няма спекулации и да няма каквги нека да го сменим. Така най-малкото цялата слава от револьоционните открития на Филип ще си е негова и няма да може да се спекулира че нашите постижения колкото и да са мизерни те ще са на негов гръб.

@Tharsis: Не всички сме толкова умни като теб и все пак миришем, затова по-добре късно от колкото никога.
WO ZenithStar 110/F7 APO Refractor
Celestron Onyx 80EDF/F6.25 Refractor
Lunt LS50F/BF1200 Ha Solar System
Vixen NLV 2.5, 5, 6, 9, 12, 20, 25, 40mm
5x Meade TeleXtender
1.4x Sigma APO EX Telextender
Orion Binoviewer + WO 20mm Bino Eyepieces
SkyWatcher 7Ah power tank
NEQ 6 Pro mount :)
Meade DSI II color
QHYCCD 5-II pro mono
Canon 500D
Canon 1000D (Modified&Peltier cooled)

Потребителски аватар
kometata
Мнения: 1836
Регистриран: нед дек 19, 2004 21:43
Репутация: 5
Контакти:

Мнение от kometata » пет юли 12, 2013 04:22

Yoddha написа:Много мразя да използвам израза "Не ви ли казах?" но понякога се налага...

http://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?t=2952

9-тият пост (първият ми в темата)...

Ето ни тук след 4 години. Берем плодовете... Обединени, сплотени, креативни и позитивни... Good Job!

Добре че е Сдружението, че да обере вината за всичко това. Нали?

Всички други са цветя и рози. Само Сдружението "мозъчно пръдливи" :lol2: и деструктивни. Масонската ложа на астрономията, източника да тъмната страна :lol2: :lol2:
Много хубава тема си дал за пример защото ако не бяхте подменили вота на хората тогава с 10 регистрации в същия ден и Радо беше станал фактор в сдружението, съм убеден, че никога нямаше да се стигне изобщо до такова развитие на организацията. Лично мнение, както казваш !!Да, може да имам към момента някакъв конфликт с Радо, но му знам качествата !! Относно Рожен, Радо е много прав, а що се касае за постовете и на Краси и на Апостол, едно мога да кажа - поклон, и на Ники също! Само като погледнете днес за фокус Смолян какво е казал Петров и се вижда, че горе писещите са прави:

"Астероида 2003 WY25 се оказа изгубената преди близо 200г. комета P/1819 W1 Blanpain, но за астрономията тя представлява интерес главно за Обсерваторията "Звездно Общество А79" , чиято работа е насочена към новооткрития на астероиди и комети. Това каза пред Радио „Фокус”-Смолян Никола Петров"
Като загледаме сега с Латев катализмични, трябва да му пратим линейка.

Не е правилно изобщо Иво да говориш за обединение и конструктивизъм. Само преди 10 дни ти предложих да ходим заедно в БТВ по тема, която засяга българите, а ти пак реши, че ще ме правиш на смешен в форума и ще ме сравняваш с някакви хора дето нямат общо с нас. Все повече се убеждавам, че ти живееш в свой свят и сега се чудиш защо хората ти пишат така. А Ники го е казал правилно, хората гледат кой какво прави и им е писнало да слушат разни клишета и разправии. Много важно е това, което Краси казва, а именно че ти нещо много си се заблудил, че представлявате всички!!! Истината е точно обратната. Не може, дочувам, да хокате Виктор, че бил се разписал да се прави нова обсерватория, хората искат нещата да се развиват. Това и в отговор по запитването към Краси.

Сега разбирате, че времената са съвсем други. Да, с някои може да не се харесваме, но се говори нормално. С Цецо днес пак казвам се чухме и си говорихме като стари притаели. Ще се видим и разберем за всякакви въпроси. Е не може да сме всички любов първа, но тук разискваме астрономията и това не е от значение, всъщност както и Neonode казва. Хора, които идват в клуба на сдружението и са много близки, утре пък ще идват да гледат на Юндола. Ето това е приятно и конструктивно, и аз съм безкрайно радостен!!, другото са приказки от реч на БКП от 78г.

Та обобщавайки всички постове, както и на neptun2, разговори и др., дайте да спрем да се занимаваме с глупости. Имаме правителство да сваляме :) Поне аз спирам. Имена поне аз няма да променям. Всички работим за една кауза, а тя е астрономията, и който го разбрал, разбрал. Ето сега Пенчо подготвя имена на българските астероиди в издание на БАН, където така или иначе фигурира Звездно Общество.

П.П. Neonode, това сега да "скачаш" на Ники и другите хора с думите "индивиди" е най-малкото неадекватно. Сега всячески искам да няма конфликт, а то защо и да има, за това те моля да се въздържаме от такива неща. Сега аз по никакъв начин не искам да те засегна, а напротив. Просто се опитвам деликатно да ти обесня, че не си разбрал правилно нещата и Краси ти го казва. Вие сте само няколко човека и не сте долюбвани от мнозинството. Нито от мнозинството в София, нито Бургаска, нито от Пловдивска нито от Старозагорска и т.н. групи и това, че хората не искат конфликти и си пишат на тема астрономия, не значи че нямат мнение!! Хората искат да ходят и да гледат и да не се занимават с глупости!! Това беше и моя грешка преди, така че давайте да се хващаме да се занимаваме всеки с каквото иска и по-добре "Звездно Общество" да е заедно, както Рожен с БАН...

Потребителски аватар
kometata
Мнения: 1836
Регистриран: нед дек 19, 2004 21:43
Репутация: 5
Контакти:

Мнение от kometata » пет юли 12, 2013 06:09

Абе, аз пък за тази работа колко съм бесен ако знаете :twisted:
http://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?t=5830

Защо сдружението не помогне на любители от Украйна известни в цял свят?? Вкара ли сте хора дето не са държали телескоп в ръцете си, било им приятно с Никола... комично. Еми спрете да приказвате празни приказки и, е 13.5м е кометата, се хванете да потвърдете и помогнете на хората. А не аз да се чудя как да местя 300 кила техника, защото съм нямал видимост. Така се градят контакти с хората, а не с празни приказки и слгачество и после се чудите защо Краси ви пише, че сте "обикновен аматьорски астро-фото клуб". Нали и тези в Украйна са клуб, нали и те са любители?? Е, с Апостол преоткрихме на Тимоти Спар комета, после след години той стана шеф на МПЦ и сетете се след толкова години контакти дали той няма да обясни в писмото си до МОН, че не е дори чувал за човек с името Никола Петров. После ще има да обяснява само на радио Смолян. Е Злати ме обвинява, за медиите. Е, това по-горе на Петров звучи смешно. Медиите писали за някаква комета, той пак ама ние на "Рожен", комик..
Нещата не стават само на маса и на свирка, а се правят с действия :!: Е събрахме се една инициативна група, разписахме се и за толкова малко време ..2 проекта за над 1.5 милиона лева, най-голямото парти, лагер школа с 20 студенти, за наблюдения изобщо да не говоря..
Все цели, които са във вашия устав и се чудя защо питате Краси за конкретика..!
Еми да, зад тези подписи и подкрепа стоят и Радо и Краси и Виктор и Апостол и Пловдив и Бургас и още сумати хора от тук и извън тук. Еми това са все интелигентни хора, много искам и двамата Николаевци да визирам (както Фиршбърн така и Теразис) както и Злати, които всички искат нещо да се прави, не само на думи, и е факт, че това се прави :!:

Мислете над това, защото скоро няма да има и защо да сменяте името на сдружението. И като казвам тези неща не значи, че визирам всички!!
:arrow:

Потребителски аватар
kometata
Мнения: 1836
Регистриран: нед дек 19, 2004 21:43
Репутация: 5
Контакти:

Мнение от kometata » пет юли 12, 2013 06:32

И понеже в този раздел не може да се корегира искам да добавя, за да не си помисли Neonode и някой друг, че нещо лично се заяждам, ви каня да дойдете през прекрасния уикенд на Юндола. Neonode ти ако искаш може да праснеш една хубава фотография на въпросната комета, заедно с другите, аз ще пратя на МПЦ някакви данни (гледам се появиха и други наблюдения от бившия СССР) и всички ще сме щастливи. Какво му е лошото? Да не говорим, че небето тук е в пъти по-добро от това около София и ще могат да се заснемат много неща!
Да не говорим, че може през деня да направим една разходка и да посетим Злати в Смолян и да се огледаме за още хубави места. :D

Потребителски аватар
Tharsis
Мнения: 1067
Регистриран: пон мар 05, 2007 18:14
Репутация: 368
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от Tharsis » пет юли 12, 2013 07:39

Neonode написа:@Tharsis: Не всички сме толкова умни като теб и все пак миришем, затова по-добре късно от колкото никога.
Съжалявам за което, но с цялото ми уважение, не коментирам лични качества на отделни "индивиди", както се изрази!

Наистина не мога да разбера, как след всяко откритие на Филип, Сдружението бърза по всякакъв начин да се разграничи от това.
Сега и името ще си сменяте...?
Нека това не се възприема от някои "индивиди" :lol: като опит за заяждане. Нещата, които казвам се виждат от всеки.
На базата на "плодовете" които сте пожънали за последните 6 години, все ми се струва, че като че ли всячески се опитвате да изчезнете от всяко друго полезрение, освен вашето.
Та за 6 години какво - един нов телескоп, друго,...другооо... Хм, две сбирки на Рожен... А да - и редовни сбирки в определени бирарийки...и...?!
Повярвайте ми като кажа, че зрението ми е отлично, но от 125 км, друго освен гореизброеното не се вижда. Не казвам, че 125 км са малко, но все пак... :roll:
Skywatcher 8" Newton f/5,
EQ5 mount + Synscan Go-To upgrade kit,
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55 DC III,
ZWO ASI178MC,
Samyang 135mm f/2 ED UMC for Canon,
Lenovo Thinkpad T430s,
Skywatcher Coma Corrector,
Revelation Astro 5x Barlow,
and a bunch of crap...


"Cognosce te ipsum."

http://asteroid.molivche.com

Потребителски аватар
dani
Мнения: 2741
Регистриран: нед юни 05, 2005 01:57
Репутация: 4
Местоположение: Sofia

Мнение от dani » пет юли 12, 2013 08:02

Мдаааа,

Чета и пак не ми се пише, но ще изчакам развитието на нещата днес и след това, ще си кажа и аз моя разбор на изписаното до тук като един от председателите на СЗО.

Като начало ще кажа, че в България има правила как се запазва запазена марка и как се запазва име на юридическо лице. Който не ги знае, да вземе да прочете закона.

Ще отговоря и на Краси и на Апостол и на Филип по-късно днес, защото вече моето мълчание, за да не се стига до конфликти и безмислени писания, дотягащи на всички, може да се възприеме като липса на мнение или съгласие с една и друга тема. И съвсем спокойно и аргументирано ще обясня на всеки моята гледна точка. И след този пост се надявам подобни теми повече да не се случват, защото вече става безмислено и смешно за всички нас и с нажежаването на страстите ми изглежда малко на детска градина цялата история.

До по-късно днес - може би довечера, че поста ми ще е дълъг и писането му може би ще отнеме час!
Esprit-120, Esprit-80, TS 6" f/5.9 Fraunhofer Refractor
PST Coronado mod
DMK 21AU618.AS, Off-axis guider, FLIP MIRROR IMAGING DIAGONAL
Exos-2 GoTo, AZ-EQ6
MTO300 + Flektagon 20/F4+Зенитар Fisheye 16мм f/2.8
DSI III PRO+LRGB, филтри O-III, S-II, H-Alpha и H-Beta, Kendrick heater
SW Myriad 20mm MWA-100º Eyepiece (2”), SW Aero ED 40mm 2"
MEADE TeleXtender 2x, Bresser Barlow 5x
Pentax XW 10mm, XW 7mm, XW 3.5mm,
WO SWAN 33mm, ES 4.7mm, TeleVue 13mm Nagler
Powermate 4x, Orion Multiple Filter Wheel for 4x 2"
Helios STELLAR-II 15x70 BINO, Nikon Action 8x40 8.2

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 8
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » пет юли 12, 2013 09:20

Пичове, нещо доста хейтърска започна да става тая тема, не мислите ли всички, че повдигането на такива въпроси няма място в тоя форум?

Съжалявам, че и аз съм част от нея, но някои неща просто не бива да бъдат премълчавани...

Жоро, разбира се, че мога да ти споделя точка по точка какво не прави сдружението, но тук ще бъде само наливане на масло в огъня - нито имам желание, нито време сега - може като се видим да говорим - надявам се без лоши чуства и конструктивно.

Мисля, че под небето има място и за форуми и за обсерватории и за сдружения и подобни заигравки с имена са просто леко казано - детински.

Хайде приятен ден и нека да отделяме повече време за хобито отколкото за подобни теми.
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

simbad
Мнения: 221
Регистриран: нед апр 06, 2008 17:13
Репутация: 7

Мнение от simbad » пет юли 12, 2013 09:39

Аз съм "ЗА" смяна на името!
Skymax 127
EQ 3
Meade UWA 24mm, 2"
Canon 1000D 18-55mm kit, 55-250mm IS

Потребителски аватар
dani
Мнения: 2741
Регистриран: нед юни 05, 2005 01:57
Репутация: 4
Местоположение: Sofia

Мнение от dani » пет юли 12, 2013 09:57

rw написа:Пичове, нещо доста хейтърска започна да става тая тема, не мислите ли всички, че повдигането на такива въпроси няма място в тоя форум?

Съжалявам, че и аз съм част от нея, но някои неща просто не бива да бъдат премълчавани...

Жоро, разбира се, че мога да ти споделя точка по точка какво не прави сдружението, но тук ще бъде само наливане на масло в огъня - нито имам желание, нито време сега - може като се видим да говорим - надявам се без лоши чуства и конструктивно.

Мисля, че под небето има място и за форуми и за обсерватории и за сдружения и подобни заигравки с имена са просто леко казано - детински.

Хайде приятен ден и нека да отделяме повече време за хобито отколкото за подобни теми.
И аз съжалявам Краси, че си част от нея, но хейтърските теми започват от Филип и после ти и Апостол започвате да го защитавате. И точно както казваш ти някои неща не бива да бъдат премълчавани и точно затова ми е странно точно ти да разсъждаваш по този начин, след като ти си един от основателите на сдружението и когато Филип се раздели с нас ти нямаше никакви аргументи против името или да искаш то да се смени. Също така ми е странно как така ми смяташ за явно за клуб, който е под твоето ниво и е елементарен, занимавайки се с астро фотография, а след това идваш да снимаш същите елементарни астро фото снимки на астро парти на Рожен, организирано от нас. А гледам, че и тази година пак мислиш да идваш. Това ми се вижда малко нелогично, да не кажа друга по-силна дума. Отстрани по-логично изглежда вместо на Рожен да ходиш на Юндола при Филип и заедно с него да потвърждавате орбити на комети и друго NEOs.

Ако път толкова искаш да ходиш на Рожен тогава логично е да си уреждаш сам посещенията там, след като нас не ни понасяш и ни мислиш за елементарни астро фотографи, които само си мислят, че правят нещо, а не се занимават с наука.

Но ми кажи за последните 8 и повече години, откакто се познаваме с теб с какво научна астро дейност си се занимавал, след като ние сме едни нещастници, дето щом не правим нещо за науката!

Не ме разбирайте, че искам да се заяждам с когото и да е. Просто гледам отстрани как изглеждат нещата.

Също ми прави впечатление, че тъй като ти и Апостол, явно искате да правите това, което прави Филип, но просто нямате физическата възможности и време, тъй като вие работите и гледате деца, а той не, сте съгласни да му прощавате тежкият характер, както казвате и дори обидите му към другите. А това отстрани не изглежда добре. Обяснението ми е, но може би греша, е, че явно той никога не ви е обиждал както е обиждал нас, точно защото винаги сте му правили евала, за това, което е направим за една част от БГ астрономията, а вие не сте, но искате.

Също не мога да разбера защо приемате, че Филип е прав за това, ще астрономията е само откриване на астероиди и комети, а също и откриване на пулсари, на екзопланети, на черни дупки и тъмна енергия и материя, както и радио астрономия. Ако следват логиката на Филип по никое от тези направления не трябва да се работи, след като не застрашат директно Земята - въпреки, че и това не е сигурно. Според него, а и вие го подкрепяте и явно и вие мислите така, никой друг не трябва да прави нищо друго освен да търси астероиди. А това звучи смешно просто. Точно затова и не се съгласихме цялата енергия на сдружението да отида и да се занимава с това направление въпреки възможностите и желанията на хората. Но явно и вас това не ви интересува погледнато отстрани. А как е ще кажете вие.
Esprit-120, Esprit-80, TS 6" f/5.9 Fraunhofer Refractor
PST Coronado mod
DMK 21AU618.AS, Off-axis guider, FLIP MIRROR IMAGING DIAGONAL
Exos-2 GoTo, AZ-EQ6
MTO300 + Flektagon 20/F4+Зенитар Fisheye 16мм f/2.8
DSI III PRO+LRGB, филтри O-III, S-II, H-Alpha и H-Beta, Kendrick heater
SW Myriad 20mm MWA-100º Eyepiece (2”), SW Aero ED 40mm 2"
MEADE TeleXtender 2x, Bresser Barlow 5x
Pentax XW 10mm, XW 7mm, XW 3.5mm,
WO SWAN 33mm, ES 4.7mm, TeleVue 13mm Nagler
Powermate 4x, Orion Multiple Filter Wheel for 4x 2"
Helios STELLAR-II 15x70 BINO, Nikon Action 8x40 8.2

Потребителски аватар
Yoddha
Мнения: 4072
Регистриран: вт сеп 09, 2008 15:55
Репутация: 508
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от Yoddha » пет юли 12, 2013 10:10

Ники (Tharsis),

Сбирките са повече от две... Пропускаш, че имаме клуб(офис) който Сдружението издържа и който се ползва не само от членове... Пропускаш и календара който издадохме съвместно с НАО... Това са все неща за които е могло да се информираш от форума...

Не кой знае какво, но е повече от направено за любителската астрономия от другите участници във форума...

Филип,

Стигнах до тук:
Pepi079 написа: Много хубава тема си дал за пример защото ако не бяхте подменили вота на хората тогава с 10 регистрации в същия ден и Радо беше станал фактор в сдружението, съм убеден, че никога нямаше да се стигне изобщо до такова развитие на организацията.
Нямам време да чета неадекватни измислици, а и не съм в настроение за научна фантастика...

Ако не можеш да видиш своята следа в развитието на нещата, и господ не може да ти помогне! Само не казвай кой колко ти пречел... Когато има креативно желание, път се намира... Ти се изживавяш като двигател... Еми с твоя помощ и с участието/безучастието на всички останали стигнахме до тук...
Yoddha написа: Ето ни тук след 4 години. Берем плодовете... Обединени, сплотени, креативни и позитивни... Good Job!
Това беше ирония и сърказъм към всички в този форум. Сдружението какво е направило и какво не, е ясно. Но вие колеги съфорумници, които критикувате какво направихте за общото?
Последна промяна от Yoddha на пет юли 12, 2013 10:29, променено общо 1 път.
May the weather be with you!

Astro Photography Tool (APT v3.84) - The Imaging Catalyst
Галерия с мои снимки

Потребителски аватар
Yoddha
Мнения: 4072
Регистриран: вт сеп 09, 2008 15:55
Репутация: 508
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от Yoddha » пет юли 12, 2013 10:35

Който писал - писал!

Дискусията за името ще продължи off-line.
May the weather be with you!

Astro Photography Tool (APT v3.84) - The Imaging Catalyst
Галерия с мои снимки

Заключена