Моля всеки от вас, който смята, че може да съдейства със съдържание и има желание да участва, да пуска тук или да ми пише на лично. Тъй като целта е да се достигне до незапозната аудитория, важно е да изпратите не само изображение / кратко видео, но и описание на популярен език - какъв е този обект, защо е интересен, как и с каква техника е създадено изображението, ...? Разбира се също и пълното име на автора и евентуално линк към галерията му.
Instagram е за тинейджъри, това е несериозно! Instagram е изключително популярна социална платформа и е просто инструмент, с който опитваме да достигнем до повече хора. А и дори да е пълно само с тинейджъри, те са бъдещите астрономи!

Защо да правим още една галерия с астроснимки в интернет? Нали има astrobin! Потребителите в astrobin и други подобни са предимно любители астрономи. Нашата цел е да запознаем по-широката публика в България с това хоби.
Трябва ли да съм член на сдружението "Звездно общество" или на форума, за да участвам? Не.
Мога ли да съм сигурен, че авторското ми право ще бъде защитено? Да. Всички изображения ще бъдат качвани само с името му и след изрично съгласие на автора. Добавяме и линк към галерия при желание.
Вече е създаден профил, но е празен / неактивен. Очакваме първите изображения! Участниците в астрофотографската изложба да се чувстват нежно побутнати