Рождения ден на Ивчо (Irakli) наближаваше и тъй като се пренасяхме във ново жилище и кинти нямаше се замислих какво да му подаря

за без пари........Тогава се сетих за неговите неудобствата при наблюдение от прекрасния му град Годеч,принуден да "заляга" зад окуляра на скопа на столчета и масички.......Имах една много-стара идея която един съфорумец тук беше осъществил,но не ми се понрави безопасността на изпълнението заради плоското решение на опората и острите ръбове,а това при малки бебешоци като на Ивчо може да се окаже голям проблем за безопасността.Трябваше да е хем умерено пластично,хем да "залепва",хем да е естетично,хем да не се чупи лесно,хем да е в тон,хем да има някакъв ръб по края за ограничител.Базата беше ясна-ненужния ми вече триножник от Бресера на Маги208 който тя ми подари преди година.Наложи се да отрежа стрърчащия конус от рамената му за да го изравня и основата беше положена.Окончателното решение беше 3 капака от маслини+6 стари CD,ненужни стар болт и гайка със голяма "врътка".

- CD-тата са между 3-те капака и придават здравина
Original image recording time:
2015:09:20 15:18:37
Image taken on:
нед сеп 20, 2015 12:18
Shutter speed:
1/not available Sec
Flash:
Flash did not fire
Exposure program:
Normal program
Metering mode:
Center-weighted average

- Вижда се централния болт който стяга платформата към триногата и двата допълнителни болта който стягат капаците
2015:09:20 15:19:28
Image taken on:
нед сеп 20, 2015 12:19
Shutter speed:
1/not available Sec
Flash:
Flash did not fire
Exposure program:
Normal program
Metering mode:
Center-weighted average

- Черния кант отстрани е силно стегнат изолирбанд,който фиксира капаците един към друг и към CD-тата
2015:09:20 15:17:31
Image taken on:
нед сеп 20, 2015 12:17
Shutter speed:
1/not available Sec
Flash:
Flash did not fire
Exposure program:
Normal program
Metering mode:
Center-weighted average