RA тялото го удължих с още 15мм. и сега е 165мм дълго.
DEC тялото го удължих с още 10мм и сега е 150мм дълго.
Тия корекции се наложиха за да се побера с габаритите на моторите и същевременно центъра на тежестта на системата да съвпада с оста на ушите за закрепване към основата. Вероятно ще се пипне още тук таме.
Моторите съм скицирал с най-големите (мощни и дълги) NEMA17 . Идеята е те да поведът максималните габарити на монтировката и станцията за тях, пък после кой каквито ще да слага от по-слабите и компактни NEMA17.
Скицираните зъбни колела на ремъчната предавка са с реален брой зъби, размери и съотношения. В случая показаните са съотношение 1:4, както е при фабричния ремъчен вариант на EQ6. Разчертал съм и 1:3 ремъчна предавка.
В общи линии върви добре за сега чертането:) Тая монтировка ще си стане направо голям звяр.
До сега по разчети ще глътне 1.4км. нишка при стени 6мм и инфил 40%

Тия дни трябва да измисля хитър начин да захвана моторите и червяка на една обща регулираща се по някакъв начин стойка-шейна.
Тук оглеждах къде ми седят моторите, преди да внеса корекциите за които споменах. Разстоянията между моторите и входящия червяк са взети по размери на готовите ремъчета от комплектите с зъбчатки 1:4 и 1:3. От Алиекспрес съм гледал комплектите.