Страница 1 от 1

тъмна материя

Публикувано: съб дек 29, 2012 09:06
от DeyanRa
Случайно при мисли по един прост математически проблем , колко място има между безкрайно много сфери го комбинирах с въпроса за тъмната материя и за това къде се намира тя. Имам една елементарна идея. Ако слънцата са центровете на геометрични гравитационни сфери, когато тези сфери се допират, между тях остава празно пространство където да е скрита черната материя, ако това важи в междузвездното пространство , дали не важи и в междупланетното пространство. центровете на тези концентрации на тъмна материя ако опишат сфери, би трябвало в празните пространства между тях да се намира източниците на гравитация от видимата материя, планети , звезди. Ако това е вярно при диференциране на сферите до все по малки такива, ще успее ли да се установи наличието на тази материя навсякъде около нас. Не знам дали има значение написаното, не познавам хора с които да обсъдя това, не уча и не се занимавам с астрономия.

Публикувано: съб дек 29, 2012 09:45
от Betelgeuse
Много хора работят по тъмната материя и на много фронтове (толкова различни направления, че е невъзможно един човек да е навътре във всичките).
Аз бях на една лекция и се удивих колко много неща се правят. Понеже нищо същетвено не се е случило (засега) човек може да остане с грешното впечатление, че учените просто са обърнали гръб на въпроса "докато нещо изскочи". Не е така. Работи се много сериозно и мащабно, но за съжаление въпреки това не е изскочило.