тъмна материя

вместо бленувания теоретичен раздел

Модератори: mishaikin, bobo, Betelgeuse

DeyanRa
Мнения: 2
Регистриран: съб дек 29, 2012 08:54
Репутация: 0

тъмна материя

Мнение от DeyanRa » съб дек 29, 2012 09:06

Случайно при мисли по един прост математически проблем , колко място има между безкрайно много сфери го комбинирах с въпроса за тъмната материя и за това къде се намира тя. Имам една елементарна идея. Ако слънцата са центровете на геометрични гравитационни сфери, когато тези сфери се допират, между тях остава празно пространство където да е скрита черната материя, ако това важи в междузвездното пространство , дали не важи и в междупланетното пространство. центровете на тези концентрации на тъмна материя ако опишат сфери, би трябвало в празните пространства между тях да се намира източниците на гравитация от видимата материя, планети , звезди. Ако това е вярно при диференциране на сферите до все по малки такива, ще успее ли да се установи наличието на тази материя навсякъде около нас. Не знам дали има значение написаното, не познавам хора с които да обсъдя това, не уча и не се занимавам с астрономия.

Betelgeuse
Мнения: 1724
Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
Репутация: 15
Местоположение: остров Ванкувър
Контакти:

Мнение от Betelgeuse » съб дек 29, 2012 09:45

Много хора работят по тъмната материя и на много фронтове (толкова различни направления, че е невъзможно един човек да е навътре във всичките).
Аз бях на една лекция и се удивих колко много неща се правят. Понеже нищо същетвено не се е случило (засега) човек може да остане с грешното впечатление, че учените просто са обърнали гръб на въпроса "докато нещо изскочи". Не е така. Работи се много сериозно и мащабно, но за съжаление въпреки това не е изскочило.
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.

"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."

Потребителски аватар
Ganymede
Мнения: 54
Регистриран: нед ное 08, 2020 18:10
Репутация: 75
Местоположение: Обединено кралство

Re: тъмна материя

Мнение от Ganymede » нед ное 15, 2020 20:07

DeyanRa написа:
съб дек 29, 2012 09:06
Ако слънцата са центровете на геометрични гравитационни сфери, когато тези сфери се допират, между тях остава празно пространство където да е скрита черната материя, ако това важи в междузвездното пространство...
Не е вярно. Гравитационното влияние на звезда е безкрайно, не е локално ограничено в дадена сфера.
В твоя модел, твоите гравитационни сфери би следвало да са с безкраен радиус, т.е да няма "празни пространства".

Отговори