Учебник по астрономия.
Модератор: bobo
Учебник по астрономия.
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали учебник по астрономия, който дава основите на тази наука. Трябва ми за подготовка за олимпиадата по астрономия. Благодаря предварително!
Canon 350D
Sony Alpha DSLR A200
БПЦ5 8x30
Sony Alpha DSLR A200
БПЦ5 8x30
Качетвен учебник няма. Не е вярно че му трябва повече от учебник, просто трябва да разгледаш какво се е падало редни години за твоята група и да го научиш. Успех.
Детски дрехи от световни марки на много ниски цени в интернет. Бързо търсене в Интернет с Napred.bg - новата българска интернет търсачка. Аварийно отпушване на канали от фирма Каналито. Промоции за преносими компютри. Научете повече на лаптопи цени.
Детски дрехи от световни марки на много ниски цени в интернет. Бързо търсене в Интернет с Napred.bg - новата българска интернет търсачка. Аварийно отпушване на канали от фирма Каналито. Промоции за преносими компютри. Научете повече на лаптопи цени.
Re:
На сайта на олимпиадата има списък с теми, около които се прави олимпиадата. Полезни са за всички задачи на областен и повечето задачи на национален кръг.
По-големите състезателни школи по астрономия (София, Бургас, Варна) раждат състезатели от поне десетилетие. Невъзможно е дадена школа да не разполага със структуриран материал, по който да бъде ръководена – независимо дали материалът е теоретичен, или е просто сборник с предни задачи. Според мен има такива, но не са публично достояние — в което, разбира се, не виждам нищо лошо.
С това съм съгласен — ако няма школа по астрономия наблизо. Ще споделя своя личен опит:
Не помня в града ми да е имало някога постоянна школа по астрономия. Това представляваше голяма трудност, когато аз бях състезател. Най-трудната ми година може би беше първата, тъй като не бях сигурен откъде да започна. Преди първия ми национален кръг нямах избор, освен да седна да решавам задачи от предни олимпиади за няколко седмици. Със сигурност не съм разбирал всичко от първия път, но със сигурност развих интуиция за самите задачи — нещо, което също е ценно. Имах щастието да стигна до подбор още първата си година, където вече започна моето вече систематично изучаване.
Школите често се ръководят от предни състезатели, бивши и настоящи членове на комисията — като резултат от това пращят от знание, опит и стотици предни задачи по астрономия. В това също няма нищо лошо. Просто подчертава, че е по-трудно един човек сам по себе си да се представя високо, и то в продължителен период от време.
Ако един състезател не се е явявал на национален кръг, и в населеното място няма школа по астрономия, според мен единственото решение е направи всичко възможно да се класира за подборен кръг, откъдето фактически да се доразвива. Дотам се стига само с много решаване на наши олимпиади, а защо и не от чуждестранни (напр. руските).
Re: Учебник по астрономия.
Имаше един за 11 клас за профилирана подготовка. Не помня на кое издателство, май беше бежово-син - той е добър
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 16 Отговори
- 2228 Преглеждания
-
Последно мнение от simbad
нед ное 17, 2019 08:23
-