Нибиру, или Планетата Х

разговори на странични теми - сайтът, научно-фантастични филми, книги, празници, поздравления, и много други "не-астрономически" теми
ivovn
Мнения: 17
Регистриран: пет ное 22, 2013 10:49
Репутация: 0

Нибиру, или Планетата Х

Мнение от ivovn » вт авг 12, 2014 11:32

Здравейте, понеже много се увличам по разни такива теории и конспирации, ми стана интересно вашето мнение относно това. Днес ми попадна интересна статия и ще цитирам част от фактите изложени в нея:
1. на 16 март 1999г. американската НАСА на 30-та планетарна конференция в Хюстън обяви теорията за земния произход на нашата Луна след катастрофален удар с планета с размерите на Марс
2. НАСА също така анонсират, че има странно гравитационно поле на Уран, Нептун и Плутон, което подсказва, че зад тях има друго тяло, с големи размери.
3. Алън Алфорд пише, че откриването на нови планети през последните 200 години се дължи много повече на математиката, отколкото на големите телескопи. Математичните аномалии в орбитите на външните планети като Уран, Нептун и Плутон накараха астрономите през последните сто години да започнат да търсят голямо планетарно тяло във външната слънчева система. На основата на математически изчисления астрономите бяха толкова сигурни в реалното съществуване на тази планета, че я нарекоха Планетата Х.
4. На 17 юни 1982г. в научно съобщение на НАСА официално беше призната възможността от съществуване на „някакъв странен обект“ зад външните планети на слънчевата система.
5. На 31 декември 1983г. Washington Post публикува голяма статия под заглавието: „Открито е мистериозно небесно тяло“. В нея се споменаваше, че инфрачервеният сателит IRAS е засякъл топлинно излъчване от обект, намиращ се на около 50 милиарда мили от Земята. Гери Найгаубер тогава заяви: „Небесно тяло, вероятно голямо колкото гигантската планета Юпитер и толкова близко до Земята, че би трябвало да е част от тази Слънчева система беше намерено по посока на съзвездието Орион от телескопа на орбита. Всичкото, което мога да ви кажа е, че не знам какво е това“. В статията се обясняваше, че този мистериозен обект никога не е бил виждан с телескоп от Земята или от Космоса, но че „подписът“ на неговата инфрачервена светлина беше открит два пъти от IRAS, когато той сканираше северния небосклон между януари и ноември 1983г. Второто инфрачервено наблюдение на тялото, което е толкова студено, че не излъчва никаква светлина, показа че то не се е придвижило през тези шест месеца. Това дава основание да се предполага, че не е комета. Телескопите на IRAS, които са в състояние да откриват много студени обекти, изчислиха, че това тяло е толкова студено, че температурата му е под 459 градуса под нулата по Фаренхайт.
6. През октомври 1988г. Astronomical Journal даде нови подробности за продължаващото математическо моделиране на тази планета. Предполагаше се, че мистериозната планета е три-четири пъти по-голяма от Земята и че е три пъти по-далеч от Слънцето, отколкото Плутон. В съобщение на НАСА от 13 юни 1987г. се отбелязваше, че „ексцентрична десета планета може би обикаля около Слънцето. Ако това е вярно – се отбелязваше по-нататък – две от най-загадъчните кръстословици на космическата наука могат да бъдат решени – какво причини странните нарушения в орбитите на Уран и Нептун през 19. век и какво е убило динозаврите преди 26 милиона години“.
Споменаването за гибелта на динозаврите предполага, че НАСА знае нещо много повече за тази планета, отколкото съобщава. Дали това не е същата древна Нибиру, която според най-първите източници е ударила Земята (Тиамат) и ни е оставила Луната за „благодаря“?

Възможно е някои от тези неща да са измислица, но определено звучат интересни :)

bobo
Звезден маниак
Звезден маниак
Мнения: 3636
Регистриран: ср авг 18, 2004 07:22
Репутация: 158
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: Нибиру, или Планетата Х

Мнение от bobo » вт авг 12, 2014 13:49

Приеми, че планета Нибиру няма, и да продължаваме да си живеем спокойно, а такива конспираторски теми в този форум обикновено бързо отиват в небитието.

Потребителски аватар
tonygl
Мнения: 1065
Регистриран: ср сеп 14, 2011 21:50
Репутация: 44
Местоположение: София
Контакти:

Re: Нибиру, или Планетата Х

Мнение от tonygl » вт авг 12, 2014 22:06

Мился, че е време да се напише в заглвието на форума следното:
1. Ако търсите Нибиру тук няма да го намерите.
2. Ако сте видели светлина която изведнъж е ускорила и е изчезнала то това не е НЛО (разбирай извънземни) а е сателит или в частност МКС.
3. Много сме гледали извънземни не сме видяли.
4. Не може с телескоп да се види знамето на USA на луната нито пък луноход.
5. Тъмната страна на луната не е тъмна.
6. Синята луна не свети в синьо, а както обикновено.
и т.н. и т.н. :roll:

Betelgeuse
Мнения: 1714
Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
Репутация: 11
Местоположение: остров Ванкувър
Контакти:

Re: Нибиру, или Планетата Х

Мнение от Betelgeuse » ср авг 13, 2014 08:23

-- Никой сериозен източник (дори американски!) не дава температури във Фаренхайт.
-- Намирането на планета 3 пъти по-голяма от Земята и 3 пъти по-далеч отколкото Плутон не го намирам за никаква сензация. Откриване на една единствена умряла много отдавна буболечка на Марс би било къде по-грандиозно.
-- Какво се има предвид под "ексцентрична планета" ? Ексцентрична като лейди Гага или просто с орбита с висок ексцентрицитет ?
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.

"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."

Отговори
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение