Бели дупки
Модератор: Phoenix
Бели дупки
Някой има ли някаква информация за белите дупки.В смисъл противоположни на черните.Все пак всичко си има и противоположност и е логично да го има е при черните дупки.
Ако някой е чувал нещо за тях да каже щото ми е мн интересно.
Ако някой е чувал нещо за тях да каже щото ми е мн интересно.
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
- stavropoll
- Регистриран: пон апр 24, 2006 12:20
-
- Регистриран: съб юни 18, 2005 23:39
- Контакти:
За квазарите знам че са много големи черни дупки, които засмукват материя около себе си и образуват нови галактики. Това, което ме тревожи е че в галактиките с много масивни черни дупки не се раждат нови звезди, защото джетовете на черните дупки разбиват газа в галактиката. Явно има нещо недоизпипано в теорията за квазарите.
Пък в твърдението:
Както ти твърдиш че би могло да има бели дупки, значи те трябва от накакъв склад за материя и енергия да изхвърлят вещество. Единственото нещо, за което се сещам е Вселената. Други бели дупки няма.
Пък в твърдението:
не съм много сигурен. Черната дупка е едно тяло, което поглъща материя. Материята си остава в черната дупка, иначе дупката няма да расте. А според нашите наблюдения черните дупки растат. Те са като склад за материя и енергия. Те събират тази енергия от галактиките си.Все пак всичко си има и противоположност и е логично да го има е при черните дупки.
Както ти твърдиш че би могло да има бели дупки, значи те трябва от накакъв склад за материя и енергия да изхвърлят вещество. Единственото нещо, за което се сещам е Вселената. Други бели дупки няма.
- stavropoll
- stavropoll
-
- Регистриран: съб юни 18, 2005 23:39
- Контакти:
Грешно мнение. Вече почнах да се повтарям. Както писах по-горе, когато черната дупка смуче материя, тя си остава в самата черна дупка. Ако имаше бяла дупка на другия край на вселената(каквото и да означава понятието "друг край на вселената"), която да бълва материя, то масата на черната дупка щеше да е константа. Масата на черната дупка расте, и това е доказано, следователно твърдението ти е грешно.Черната дупка я поглъща а в другия край на вселената бяла дупка я бълва Smile. Има логика
Окей поправка.Според закона за абсолютно черно тяло
- въпросното тяло поглъща абсолютна всичко.Тоест както черната дупка.А по закона за абсолютно бяло тяло отблъсква всичката материя и не превлича нищо.
Значе ако съществуват бели дупки те отблъскват материята...

Значе ако съществуват бели дупки те отблъскват материята...
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
-
- Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
- Контакти:
Няма закон нито за абс. черно нито за каквото и да било абсолютно тяло.
Абсолютно черното тяло е абстрактен обект, който се учи във раздела оптика в 10-ти клас.
Несте9 ти в кой клас си ?
Абсолютно черното тяло е абстрактен обект, който се учи във раздела оптика в 10-ти клас.
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.
"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."
"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."
- stavropoll
Другото име на абсолютното бяло тяло, описвано от neste9, не е ли огледало?
И до колкото знам в дефиницията на абсолютно черно тяло се имат пред вид неговите оптични характеристики, не съм чул да има нещо за поглъщане на материя. А и абсолютно черните тела за които става дума излъчват непрекъснат спектър, в този смисъл черните дупки не са абсолютно черни тела.
И до колкото знам в дефиницията на абсолютно черно тяло се имат пред вид неговите оптични характеристики, не съм чул да има нещо за поглъщане на материя. А и абсолютно черните тела за които става дума излъчват непрекъснат спектър, в този смисъл черните дупки не са абсолютно черни тела.

Да 10 клас съмBetelgeuse написа:Няма закон нито за абс. черно нито за каквото и да било абсолютно тяло.
Значе 1во ние го учим като закон.Поне така ни го предаде даскалката по Термо Динамика.
Закона за абсолютно черно тяло е:
E=сигма.T4(на четвърта)
Закона е на Стефан Болзман ако не греша.
R=1 A=0 D=0 - Абсолютно бяло тяло
А=1 R=0 D=0 - Абсолютно черно тяло
-
- Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
- Контакти:
Да, просто се казва - закон на Стефан-Болцман (това са 2-ма души, не е един с две имена). Има и закон на В. Вин в тоя контекст, но да не се разпростираме.neste9 написа: Значе 1во ние го учим като закон.Поне така ни го предаде даскалката по Термо Динамика.
Закона за абсолютно черно тяло е:
E=сигма.T4(на четвърта)
Закона е на Стефан Болзман ако не греша.
R=1 A=0 D=0 - Абсолютно бяло тяло
А=1 R=0 D=0 - Абсолютно черно тяло
Не се казва "закон за абс. черно тяло"
Това R ако е отражението, Ставропол е прав, че става дума за нещо което може да се нарече "идеално огледало". Но и "абсолютно бяло тяло" е правилен израз.
интересно е да се поразсъждава за неговите свойства.
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 26 Отговори
- 2321 Преглеждания
-
Последно мнение от cezar
чет ное 29, 2018 22:17