Първи стъпки към космическата цивилизация

произходът и гибелта на вселената, философски размисли, черните дупки, измеренията и други неща, за които си мислите че разбирате

Модератор: Phoenix

Потребителски аватар
punkez
Мнения: 16
Регистриран: пет апр 26, 2013 16:10
Репутация: 4

Първи стъпки към космическата цивилизация

Мнение от punkez » съб май 18, 2013 10:12

Навярно много от нас са се замисляли какви биха били космическите изследвания, ако парите използвани за военни цели, бяха инвестирани в изследване и опознаване на космоса.
Често съм попадал в дискусии, където основното мнение е било, че на Земята няма достатъчно ресурси за извеждането на масивни орбитални телескопи, на жилища в орбита около планетата и общо взето за колонизиране на слънчевата система.
За пример, бюджета за отбрана на САЩ е близо 700 млрд. долара(годишно), а МКС е оценена приблизително на 100 млрд. долара. Колкото и относителни да са тези цифри разтеглени във времето, аз преживях статистически шок, когато се позаинтересувах.
С оглед на световния глад, едва ли приоритет са космичексите програми, но защо тогава приоритет на големите сили е винаги войната, сеейки единствено смърт и разрушение?
Много бих искал да прочета вашите мнения по въпроса, защото темата е доста интересна от философска гледна точка. Какво бихте направили, ако управлявахте световната икономика, ако имахте достатъчно власт и средства, за да развивате цивилизацията в космическа насока? Кои биха били първите ви стъпки в изграждането на един нов, спокоен и мирен свят? :roll:
Celestron SkyMaster 20x80 Binoculars

Потребителски аватар
tsetsodrums
Мнения: 2053
Регистриран: ср юни 13, 2007 22:54
Репутация: 753
Местоположение: София

Мнение от tsetsodrums » съб май 18, 2013 10:22

Много готина темима поне за мен !
Моето мнение е че приоритет са били винаги парите и за това толкова се инвестира във войната ! Всичко е въпрос на пари ! Въпреки всичко мисля че човечеството вече навлиза във нова епоха на развитието си и тя е епоха на духа ! Много е сложно пък и доста дълго трябва да обяснявам възгледите си по този въпрос и за това тук няма да го правя , но с две думи искам да кажа че времето на идеала за пълните колички в някой хипер маркет без да се нуждаем от духовност вече изтича ! Бездуховността на Земята е стоинала своята най-ниска точка и вселената няма да позволи това да продължи . Все пак Земята е прашинка на фона на голямата вселена без да знаем колко всъшност е голяма тя ! А законите във нея са закони на любов и хармония и всяка дисхармония е не мислима ! Та Земята я чакат много хубави времена със сигурност ! Тези които не хармонизират със цялото просто ще си идат ......

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 10:32

Споделям мението ти tsetsodrums.
Само ще допълня малко.
На фона на технологията на проф. Кеше всички дрънканици за големи разходи са приспивна песен за консуматорското общество,начин на мислене и цивилизация.
Всеки вижда това което иска и може да види.
А който иска -намира начин,който не иска си намира оправдания.
И както парната машина промени цивилизацията и съзнанията на хората в миналото,така и днес с тази технология ще сме свидетели на нова промяна в глобалното съзнание на човечеството.

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 13
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » съб май 18, 2013 10:44

punkez, ... съжалявам, че започвам с това, но - на колко години си?

Утопията е нещо измислено сравнително отдавна, но все още не е постигната и доста хора са измрели от двете страни - такива които са се опитали да я постигнат и такива, които не са искали.

Темата наистина е много обширна и по-скоро философска но с 2 думи - докато у мнозинството от хората съществуват качествата алчност, завист, омраза, егоизъм и т.н. (схващаш модела) човечеството няма да мръдне от етапа в който
приоритет на големите сили е винаги войната, сеейки единствено смърт и разрушение
Въпрос на еволюция е това да се случи в един момент - до тогава мисля че можем да сме благодарни, че съществуваме тук и сега, от една страна и от друга - всеки с личния си пример и действия да оказва благотворно влияние на обкръжаващото го общество и свят, като го подтиква към по-добро.

Амин.

Е, разбира се - има и други начини - можеш да основеш софтуерна компания, да я развиеш няколко десетки години - да станеш най-богатия човек в света и вместо да похарчиш парите си по жени/мъже/коли и наркотици (примерно) да ги дариш за благотворителни цели, с които очакваш да се постигне голям положителен социален ефект.
Така че - варианти - има.
Последна промяна от rw на съб май 18, 2013 13:52, променено общо 1 път.
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 11:52

Ако към мен е въпроса - на достатъчно години съм за да прозра че хора като покойният Артър Кларк са били граждани на света.Това се усеща в цялото му творчество,живот и личен пример...
Утопист казваш?
Ами като цяло изброените от теб завист,омраза,завист или алчност съществуват по необходимост за да уравновесят нещо друго за което споменах по-рано...ако всичко днес беше цветя и рози в райска градина едва ли някой щеше да се напъва да измисля каквото и да е...а още по малко пък да го подарява на света без идеята да става крупен бизнесмен.
Просто начин на мислене и еволюция.
Съгласен съм че темата е философска,но това не променя факта в каква реалност живеем.
Не споделих утопични мисли или мечти,а идваща реалност.
До два месеца готови прототипи на Кеше генератор произведени в Италия ще минат сертифициране по европейски стандарти и ще бъдат готов продукт който ще дава свободна енергия на всяко домакинство.
Поинтересувай се и как така изведнъж заглъхна шумотевицата около Иран и назряващата война там покрай ядрената им програма.
Това вече въобще не е утопия.

Потребителски аватар
tsetsodrums
Мнения: 2053
Регистриран: ср юни 13, 2007 22:54
Репутация: 753
Местоположение: София

Мнение от tsetsodrums » съб май 18, 2013 12:58

Мога само да кажа, че въпроса за това кой на колко години е е меко казано смешен ! За мен хората като духовни същества трупат опит и мъдрост преминавайки през много форми на живот във вселената - та това кой на колко е на Земята е доста рискован въпрос ! Обикновенно децата ни са тези от които трябва да се учим и те идват при Нас за да ни покажат какво не сме научили още ....а какво правим ние с тях !? Почваме да ги възпитаваме по модела, който ни е наложен на нас не знайно преди колко време от нашите родители и в много случай ги осакатяваме като ги правим жертви на нашите болни амбиции !
Е на това идва вече края и системата на живот на Земята ще бъде из основи ревизирана ! Помислете само ! Колко може да продължава този начин на живот още !?? Живот белязан от консуматорското общество лишен от всякаква духовност ! Чисто научно Земята ще изчерпи ресурсите си за отглеждането на вече над 7 милиарда души които безогледно я експлоатират !
Цялата цивилизация се е тласкала напред от хора, които времето е смятало за меко казано ексцентрични ! Тоест те са излезли далеч от рамките които се е опитвало да постави обществото и са дали много на нашата цивилизация . И в днешно време има и ще има такива умове - защо не един от тях да е и Кеше !?

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 13:19

tsetsodrums с тебе трябва да пием по някоя и друга бира някой ден.
Изразяваш съвсем коректно и моите мисли.

Аз бях на презентацията на проф.Кеше във Варна и като свидетел ще заявя следното:
Този човек е надраснал цивилизацията ни и живее в друго ниво на съзнание,затова и не се учудвам че е постигнал епохален пробив.
И съвсем закономерно не отключва цялото познание наготово,а подкрепя всеки който задава смислени въпроси.Всяко познание е нож с две остриета.И не всеки е достоен за това познание.
Образно казано оказва съдействие на всеки дръзнал да експериментира и който се е оказал в дилема какво и как да постъпи.
На последващото продължение определено виждах как оживено (въпреки умората си)обяснява медицинските аспекти в някои приложения на технологията му в отговор на въпроси от хора като мен и вас засягащи рак,СПИН,коматозни състояния,възстановяване на крайници и органи...показа и видеозаписи като доказателствен материал.
В този негов жест усетих ХУМАННОСТА в този човек.
Този човек видя че правителствата АБСОЛЮТНО НИЩО не направиха въпреки че им демонстрира и подари технологията...
Той казва така:
''Изискайте от вашето правителство технологията - тя е при тях.''
И затова неуморно обикаля целия свят заедно с цялото си семейство за да разпространява познанието.
Патентите му могат да се прочетат свободно и в нета.
Разбирам и скептицизма на всеки тук по простата причина че това е неразделна част от научния обективен подход.
Моята препоръка е да се проучи фактологията и настоящата ситуация.

Потребителски аватар
punkez
Мнения: 16
Регистриран: пет апр 26, 2013 16:10
Репутация: 4

Мнение от punkez » съб май 18, 2013 13:59

Не съм много запознат с Кеше фондацията и нейната дейност, но доколкото съм чувал или чел, тя предлага една съвсем реална алтернатива и то в много аспекти на ежедневието.
Това, което ме притеснява най- много е, че нито обществото е дорасло за този тип мислене, нито върхушката, управляваща света ще позволи тези идеи да се развият, поради простата причина, че биха претърпели огромни загуби. Всички знаем какво се е случило с Тесла и неговите разработки и ситуацията на този етап изглежда напълно сходна.
Бих искал също да спомена и Жак Фреско, който също показва едно иновативно мислене, прилагащо чудесен социален подход към много проблеми от които страда обществото ни.
Celestron SkyMaster 20x80 Binoculars

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 13
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » съб май 18, 2013 14:06

:) Малко прибързано ми се струва, че реагирахте - затова и коригирах леко поста си по-горе - целият ми пост, включително и въпросът ми бе към punkez за да знам евентуално по-късно с какви език да дискутираме...

Бат Цецо - изключително важен е въпроса с възрастта - на 8 годишно дете можеш ли да му говориш за неолиберализъм или кейнсианство? И какво според теб кара хората да използват въобще парите? :)

Strannik - позволи ми да бъда леко скептично настроен за творението на проф. Кеше - изключително много бих се радвал да е истина естествено, но за сега поне всичките напъни в тази област по една или друга причина нещо се издъниха... 2 месеца казваш - хайде да говорим след 2 месеца отново тогава.
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 14:40

Както споменах обективния скептицизъм е неразделна част от критичния и обективен поглед към реалността и неизменна част в науката като начин на мислене и подход към различни работни хипотези.
В своята същност подхода на Кеше е елегантно прост - базовия принцип се изразява във йонизация на водород (фаза запалване) и в последващо превъзбуждане на водородния атом електрон отлита и се захваща от инертен газ който на свой ред го връща обратно защото инертните газове са химически неактивни и имат много устойчива външна обвивка от електрони.Така описания ''пинг-понг'' на електрони е в основата на индуциране на ЕДН в намотки и от там променлив ток.Консумираната енергия се попълва за сметка на околната среда на податомно ниво.Водорода винаги си намира ''другарчета'' на квантово и атомно ниво.
За повече инфо:
http://bgforumkeshe.foroactivo.com/t180-topic
Поразгледайте и форума ако имате желание.
Ще намерите там и анимирани обяснения както и преводи и най-разнообразни материали.
За себе си лично мога да кажа че разбирам какво се случва в този реактор и няма място за скептецизъм вече.
По скоро обмислям да се захвана да го направя или да изчакам готов продукт и да не откривам топлата вода...зная какво значи това много добре...

Вече във Варна е регистрирана и официално българския клон на фондация Кеше - от организатора разбрах че се очаква в скоро време и изчерпателна документация по този генератор с всички спецификации за материалите.
Който може и разбира - да си го прави.
Безплатно е.... ;)

P.S. Белезите на свободна енергия:
-охлаждане на работното тяло
-антигравитация
-изкривяване на времето
Въпросния генератор развива антигравитация като страничен ефект...което е и основа за нов вид двигатели въобще както в атмосферата,така и в космоса.

Потребителски аватар
rw
Мнения: 1521
Регистриран: чет авг 19, 2004 20:30
Репутация: 13
Местоположение: roaming
Контакти:

Мнение от rw » съб май 18, 2013 14:53

Благодаря за информацията, Strannik - определено се интересувам от темата и както казах - много ще се радвам да се получи това!!
"Your future depends on your dreams"
So, go to sleep :-)

C11 / C5 / NEQ6
80/560 APO Triplet refractor
120/600 ahcromatic refractor
Coronado PST
Sony 7s
ZWO ASI290MC
Lacerta MGen II
36mW AtlasNova Green Laser Pointer
+ няколко сaндъчета с аксесоари, окуляри и други съкровища

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 1172
Регистриран: вт яну 20, 2009 00:13
Репутация: 932
Местоположение: Нови хан
Контакти:

Мнение от hyparh » съб май 18, 2013 15:14

Интересна тема се е заформила.
Strannik, гледам и ти си навлязъл в материята за свободната енергия, която от известно време вълнува и мен (всъщност всеки, влязъл в гаража ми гледа с учудване конструкциите, опитвайки се да ги асимилира :lol:). За момента разглеждам/тествам изобретенията на Н. Тесла, а по-нататък ще опитам някои неща и със студено електричество, което, както си отбелязал, е белег на свободната енергия.
С теорията и реакторите на Кеше не съм много запознат, тук ги дискутират: http://mazeto.net/index.php/topic,6971.0.html
Във форума има доста информация, както и проведени опити. Който го интересува може да разгледа различните устройства кандидати за свободна енергия, да прецени в кои има някаква истина и евентуално да се заеме с репликация. Успех! :)
Телескопи: Celestron C8 XLT, GSO 12" (305mm)
Монтировка: NEQ6 Pro SynScan
Планетарни камери: ZWO ASI290MM, Basler Ace acA640-100gm
Планетарни филтри: Astrolumina LRGB, Astronomik IR pass 742nm
Слънчев филтър: Baader ND5.0 solar filter
Бинокли: БПЦ 8x30, SkyMaster 25x70
Фотоапарат: Canon 400D
2.5x Powermate, 2x Omni, 5x TS и др.

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 15:48

Свободната енергия ме вълнува отдавна и ми е фикс идея и мечта която следвам неотклонно от 1994г.
Името mazeto.net аз го измислих (аналогия на underground) - можете да попитате и админите там - част от тях познавам лично.
Там съм регистриран с ник RUS.
Спрях да пиша там по ред причини които не искам да обсъждам тук.
Тесла е открил много опасни неща и всеки който сглобява неговия пъзел нека бъде особено внимателен най-вече с психотронните въздействия.
От резонанса всички бягат като дявол от тамян ,но всъщност дефекта дава и ефекта...Тесла е бил гениален в този свой подход.
Разбрах за какво му е бил Тесла трансформатора но не е лъжица за моята уста това.
След стотици експерименти интуитивно знаех че всичко ще е съвсем друго...и все ми убягваше нещо и точно в Кеше технологията ми пасна всичко.
А този човек подарява на света своя 30 годишен труд.
Свободната енергия ни е чакала от зората на Вселената на квантово ниво.
Както казва и самия Кеше - ''Аз не съм открил нищо - просто повторих строежа на атома,Земята,Слънцето - те всички са еднакви,разликата е в мащаба само.''
Просто за да видиш очевидното с очите на Мъдростта и Знанието се иска съвсем друго съзнание.
Много неща са погребани,много откриватели сънуват милиони и така погребват със себе си откритията на живота им... попаднали в капана за глупаци наречен с името пари и патентно право...
Имам много какво още да разкажа,но искам да спра и да се извиня на punkez че така отклоних темата.

Потребителски аватар
punkez
Мнения: 16
Регистриран: пет апр 26, 2013 16:10
Репутация: 4

Мнение от punkez » съб май 18, 2013 16:10

Бъди сигурен, че няма за какво да се извиняваш. По скоро аз ти благодаря, заради това, че споделяш технологичният си и жизнен опит с нас.
Въпреки всичко обаче, всички тези машинарийки и генератори изглеждат прекалено сложно в очите на обикновения човек. Дали има някаква идея за един вид индустриализация на всички тези изобретения? Мисълта ми е за някакъв способ, чрез който всяко домакинство би могло да използва свободната енергия, за която става въпрос. Явно е, че държавата трябва да се намеси, а единствената причина да не го прави за мен си остава печалбата.
Толкова ли е важно да се печелят пари на гърба на хората?! Не сме ли всички едно общо съзнание? Трябва ли да станем свидетели на катаклизъм от световен (космически) мащаб, че най- накрая да ни дойде акъла в главите и да започнем да мислим за благото на биосферата? На кокошката като и упряло яйцето до дупето и тогава тръгнала да търси полога. И нашата работа същата.
В този момент силно се съмнявам, че бихме могли да възстановим изчезналите (избити) биохранителни вериги, независимо с каква технология разполагаме.
Celestron SkyMaster 20x80 Binoculars

Потребителски аватар
sider
Мнения: 969
Регистриран: нед сеп 04, 2011 08:35
Репутация: 0
Местоположение: Смолян

Мнение от sider » съб май 18, 2013 16:54

Въпросният Кеше все още ли е на свобода? :)
И още един въпрос - той от невинните луди ли е или си е обикновен мошеник?

Не съм много запознат, затова питам.
Meade SN8 F/4 LXD75 Canon 1000D

And it all started with simply looking up. Always look up, every chance you get. There’s a whole Universe out there waiting to be explored.
Phil Plait

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 21:07

Ще направя отново аналогията с откриването на парния двигател.
Всички са се присмивали тогава на чудаците с парните машини.
По един или друг начин всичко се повтаря - нищо ново под слънцето.
Кеше ако е луд - доста надарен луд бих казал предвид каква технология развива.
Дали е мошеник...не съм чул мошеник да ти подарява нещо без пари.
Де факто до момента нищо не е поискал от никого.
Относно индустриализацията - всичко е въпрос на време,рано или късно това ще е факт.
Ако си енергийно независим ти си свободен и няма държава която да одобрява такава идея - нейните граждани да са свободни и независими от системата.Печалбите в този смисъл отстъпват далеч назад.
За илюстрация в какво време живеем - в момента 24 държави по света имат построени геотермални електростанции в мегавати мощности.
За сведение Филипините са на второ място по инсталирани мощности след САЩ.
Повече инфо и статистика http://en.wikipedia.org/wiki/Geothermal_electricity
България не е сред тях както се вижда.
Глобяват ни по ЕС правила,затварят ни реакторите в Козлодуй,съдят ни по разни техни критерии но не ни съдят например за това че стоим над енергиен океан и не правим абсолютно нищо по въпроса.
В момента има поне 10 фирми с готовност да ни построят и преоборудват старите ТЕЦ в геотермални електростанции.
А Германия тихомълком развива такава енергетика и затваря ядрени мощности поетапно...но си мълчат.
Геотермалната карта на България е меко казано наситена с потенциал за всичко това...и въпреки всичко разни продажници ни проглушават ушите за милиарди евро за строеж на една ядрена централа.
Никой и намек не прави даже за това което пиша тук.
Било журналист,политик или учен.
Според National Geographic стойността да се преоборудва един ТЕЦ в геотермална централа е под 10 млн. долара.Извинете но говорим за милиарди когато иде реч за ядрена централа.
Съществува и фирма която изобрети нов вид технология за сондажи десетки пъти по евтин от традиционния базиран на водородна горелка тип Браунов газ.За минути направи гладка дупка в базалтов блок.
По традиционния начин има много да се дълбае докато се постигне резултат като този.
Но ние до момента продължаваме да си плащаме за въглеродни емисии и да ставаме все по бедни,да не говорим за замърсяването защото така трябвало и друг начин нямало.
Еколозите и те си мълчат услужливо и думица не обаждат по въпроса -но само надават вой ако от това може да се направи някакъв капитал.
Някой ще каже - ама те може може и да не знаят... щом аз знам и съм един обикновен човек - значи е и те би трябвало да знаят предвид че са цели организации.Информацията е публична,фирмите са на един телефон разстояние...
В заключение - геотермалата енергетика е факт -но няма и думица по въпроса.
Кеше генераторите са факт - няма и думица по въпроса.
И понеже правителствата и глобалния бизнес явно нямат интерес за индустриализация на такива Кеше генератори остава да запретнем ръкави и да действаме сами...алтернативата не е никак розова ако ще чакаме някой да го направи за нас наготово.Поне това можем сами,за разлика от крупен проект като геотермална електростанция.Това вече сам човек няма как да се справи.

Потребителски аватар
Insomniac
Мнения: 364
Регистриран: съб мар 03, 2012 19:22
Репутация: 35
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от Insomniac » съб май 18, 2013 21:53

"Дали е мошеник...не съм чул мошеник да ти подарява нещо без пари. "

Абе не знам, доколкото чета - пуснал е 10000 3-4 KW генератора по 5000 евро парчето, което са си 50 милиона евро. Не намерих отзиви, щото явно още събираме пари за да направим масова продукция :) Дали наистина ще я направим и дали ще работи така както се предполага - остава да се види :)

П.П. Колкото повече чета, толкова повече ми иде да изкрещя "BULSHIT!". И докато не видя и не тествам от първа ръка в продължение на седмици - не мисля, че ще си променя мнението...
===================
Skywatcher Quattro-8CF 200/800mm // William Optics Redcat 51 // Таир 3c 300mm/4.5
iOptron IEQ45 Version 2 // iOptron SkyGuider Pro
Lacerta MGEN Autoguider + Orion 50mm Mini Guider
Canon 6D // Canon 600Da (peltier-cooled)
Astronomik EOS Clip Filters: CLS-CCD, UV/IR block

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 22:13

Тук ще си позволя да не се съглася колега.
Дори и в този форум наш колега сам си прави огледала и телескоп.
Каква е разликата?
Ако иска всеки сам може да се опита да си го направи нали?
Това не прави производителите на телескопи мошеници.
За екваториалните монтировки специално - е това вече са живи мошеници предвид че вложените средства просто никак не се покриват с продажната цена.
Но ако си адекватен имаш избор - направи си го сам.
Разбира се разни фирми ще ти изработят всичко по твой проект и пак ще си платиш защото не вярвам всеки от нас да има у дома си фреза и струг за целта.
Принципа с Кеше е същия...човека ти представя патентите си свободно - ако имаш желание - дерзай и бъди свободен.
Ако не можеш да се справиш -купи си готов такъв.
Поне имаш някакъв избор.
И все пак да не забравяме за какво говорим...аз бих дал на драго сърце моментално 5000 евро за безкраен източник на енергия.
Който мисли по друг начин - нека си плаща безкрайния рекет на ЕРП.
Все пак да не забравяме и темата - това е следващата крачка към звездите.
Подозирам че това което се предлага в момента свободно е своеобразната лека версия на нещо по съществено.

Потребителски аватар
Insomniac
Мнения: 364
Регистриран: съб мар 03, 2012 19:22
Репутация: 35
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от Insomniac » съб май 18, 2013 22:18

А, не ме разбирай погрешно - ако е вярно е яката работа и 5000 евро са нищо :) Просто искрено ме съмнява да е вярно :)

Но да не ви спамя темата, ще се радвам някой да измайстори нещо на базата на патента на Кеше и ме обори. Да наблегна - няма друг случай, в който да се радвам повече, че съм в грешка :)
===================
Skywatcher Quattro-8CF 200/800mm // William Optics Redcat 51 // Таир 3c 300mm/4.5
iOptron IEQ45 Version 2 // iOptron SkyGuider Pro
Lacerta MGEN Autoguider + Orion 50mm Mini Guider
Canon 6D // Canon 600Da (peltier-cooled)
Astronomik EOS Clip Filters: CLS-CCD, UV/IR block

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » съб май 18, 2013 23:09

Всяка идея си заслужава да се обмисли независимо колко е налудничава.
По един или друг начин с моите знания и опит проумявам какво е това и съвсем уверено заявявам че това има смисъл и потенциал.
Но де факто само негово величество експеримента има последната дума.
Заигравката с инертни газове е привидно проста работа но ви уверявам че не е съвсем така.
Хелия например само тюрингско стъкло може да го задържи в затворен обем...през всеки друг материал преминава през междуатомните разстояния навън в атмосферата.Само молибденови преходници задържат хелия да не изтече навън ако се налага в затворения обем да има електроди.
Същата е картинката и с обикновените луминисцентни лампи,те не изгарят,а просто газът отвътре си отива в атмосферата поради ниската цена която имат и евтините материалите които са вложени в нея.В резултат няма работно вещество което да е йонизирано и лампата почва да мига и после спира и да свети.
Затова и цената не се учудвам че е висока,а като прибавим и необходимото управление за динамично натоварване,конвертори за честота и напрежение,екраниране от минималната радиация която има...ще се окаже накрая че даже е евтин този генератор за такава цена.

Betelgeuse
Мнения: 1724
Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
Репутация: 13
Местоположение: остров Ванкувър
Контакти:

Мнение от Betelgeuse » нед май 19, 2013 06:19

Алчност, кражби, корупция и т.н. - за това оправия няма и тъй ще си върви напред.

Ако имах безгранична сила (примерно бях господ) щях да се покажа пред всички, щях да обясня какво искам, кое е лошо и ще бъде наказвано и щях недвусмислено да докажа, че от мен нищо не остава скрито и никое прегрешение няма да остане ненаказано.

Оттам нататък за много бързо време хората ще станат добри.

За съжаление това е подхода на господ който е бил първо човек.

Ако си бях поначало господ, нямаше въобще да ми дреме какво е лошо и какво добро, на кои планети има хора, на кои тревички и змиички, къде се крадат и къде се трепят. Просто щях да си правя разни експерименти ей така да видя какво ще стане.
Последното обаче влиза в противоречие с това че имам безграничната сила, защото който има такава ще може да променя физичните закони и да знае бъдещето на всеки експеримент и въобще на цялата Вселена.
При това положение, не само понятията добро и лошо са изгубили смисъл но и доста други, например любопитство, експериментиране, скука, интерес и т.н.
Един такъв бог по скоро не би правил нищо. Защо - защото предварително знае какво би станало и това дали наистина го прави или само си го мисли, за него е практически едно и също.

Виж, ако има повече от един бог с безгранична сила, тогава става по-интересно, но за съжаление само на пръв поглед. На втори - получава се вътрешно противоречие, защото ако бог А има безгранична сила той би трябвало да вижда събитията напред включително и такива в които взема участие бог Б, но тогава излиза че действията на последния са предсказуеми, което влиза в противоречие с постановката че и той има безгранична сила (инак би могъл да промени събитията по начин който е непредсказуем за бог А).

Следователно съществуването на повече от един бог е възможно само ако всички или всички минус един са с ограничена сила.
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.

"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."

Потребителски аватар
sider
Мнения: 969
Регистриран: нед сеп 04, 2011 08:35
Репутация: 0
Местоположение: Смолян

Мнение от sider » нед май 19, 2013 18:44

Не съм оптимист. Тук (във форума) има хора, които са много по-напред от мен във физиката, така че тяхното мнение ще е особено полезно, но за мен (пак казвам, без да съм се интересувал задълбочено) цялата тая истерия около т.нар. "свободна енергия" са празни приказки. Ако това ще рече от нищо да се прави нещо, много сме далече от истината и от науката като цяло. Да, съвременните концепции твърдят, че реално познаваме едва 4 % от Вселената, останалото е неясно какво. Почти е сигурно обаче, че въпросния Кеше нито е намерил начин да прави енергия от нищо, нито е излислил телепортирането, още по-малко пък антигравитацията. Жалко, че за такива псевдоучени постоянно се говори в медиите, а за истинската наука все не достигат пари...
Meade SN8 F/4 LXD75 Canon 1000D

And it all started with simply looking up. Always look up, every chance you get. There’s a whole Universe out there waiting to be explored.
Phil Plait

Потребителски аватар
hyparh
Мнения: 1172
Регистриран: вт яну 20, 2009 00:13
Репутация: 932
Местоположение: Нови хан
Контакти:

Мнение от hyparh » нед май 19, 2013 20:18

sider написа:Ако това ще рече от нищо да се прави нещо, много сме далече от истината и от науката като цяло.
Точно този начин на мислене води до задънена улица. Конвенционалната или още "закостенялата" енергийна наука също следва този принцип, а не трябва. Че от нищо не може да се получи нещо е факт. Въпроса е, че всъщност има много навсякъде около нас, море от безгранична енергия, която трябва да се научим да превръщаме в използваема такава (електричество, топлина, светлина). Един вид трябва да се научим как да си развъртим кранчето и енергията да потече. Това развъртане изисква съвсем малко енергия, а полученият поток е многократно по-голям. Някои наричат тази енергия радиантна, други - етер, още зиро пойнт енерджи, виртуални частици, квантови флуктуации на планково ниво... Проблема е, че трябва доста по-различно и разчупено мислене, встрани от общоприетите научни догми. Именно там се проявява геният на изобретателите през годините, чиито устройства са можели коренно да променят света, ако не са били подтиснати.
Начинът на мислене е това, което трябва да се промени, за да има напредък в тази област - не "от нищо-нещо", а "отприщване на потока" :)
Телескопи: Celestron C8 XLT, GSO 12" (305mm)
Монтировка: NEQ6 Pro SynScan
Планетарни камери: ZWO ASI290MM, Basler Ace acA640-100gm
Планетарни филтри: Astrolumina LRGB, Astronomik IR pass 742nm
Слънчев филтър: Baader ND5.0 solar filter
Бинокли: БПЦ 8x30, SkyMaster 25x70
Фотоапарат: Canon 400D
2.5x Powermate, 2x Omni, 5x TS и др.

Потребителски аватар
sider
Мнения: 969
Регистриран: нед сеп 04, 2011 08:35
Репутация: 0
Местоположение: Смолян

Мнение от sider » нед май 19, 2013 21:25

Плуваме в океан от енергия - факт. Само слънцето изсипва върху нас за една секунда толкова, колкото можем да потребим за години. Аз за тези неща не споря, въпрос на време е да се разработят технологиите, които ефективно ще оползотворяват тези източници.
По-горе изразих единствено съмнения дали този Кеше или както там се казва, има реални, работещи идеи или по-скоро е шарлатанин. Залагам на второто.

ПП. Между другото, сега се сещам, че беше насрочил миналата година някаква дата, в която щял да направи сензационни демонстрации. Някой спомня ли си, може ли да даде линк какво реално и дали изобщо нещо е било показано. Или беше просто поредната празна тенекия?
Meade SN8 F/4 LXD75 Canon 1000D

And it all started with simply looking up. Always look up, every chance you get. There’s a whole Universe out there waiting to be explored.
Phil Plait

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » нед май 19, 2013 22:48

Кеше събра лидерите на държавите и им връчи флашките с информация за технологията-това се случи миналата година и така всичко си остана под похлупак.Предвид мълчанието и липсата на каквото и да е развитие следващата му логична крачка беше да се започне организация на хората покрай фондацията която официално да бъде регистрирана във всяка държава за да могат да се координират самите граждани по между си.Де факто се видя че политиците мислят по съвсем друг начин независимо от това какво искат избирателите им.В момента фондация Кеше е регистрирана официално във Варна и около нея набира сила координацията между хора които не са се познавали.
В линка който бях постнал по горе има изчерпателна информация по много въпроси.Но ще го поставя пак:
http://bgforumkeshe.foroactivo.com/forum
Закона за запазване на енергията и информацията си е всеобхватен и няма изключения...перпетуум мобиле няма как да съществува по простата причина че никой не може да създаде идеално изолирана система.
Например климатика е вид "перпетуум мобиле" за човек който не е наясно какво точно се случва - употребява 1кW енергия ,а пък дава в един момент от 3 до 5 кW топлина.
Ха сега де?
От нищото ли идва?
И децата вече знаят че това е за сметка на топлината от въздуха... но за един човек от 18-19 век това ще си е чиста магия.
Това че не сме били до Айфеловата кула да я пипнем не значи че тя не съществува.
Съпротива ще има...Обама е издал декрет с който се забранява на щатските власти да се занимават с Кеше,това също е публикувано във форума.
Очаквам и пропагандния апарат да започне масова дезинформация и дискредитиране...

Потребителски аватар
tsetsodrums
Мнения: 2053
Регистриран: ср юни 13, 2007 22:54
Репутация: 753
Местоположение: София

Мнение от tsetsodrums » нед май 19, 2013 23:01

Много се кефа, че се заформи такъв диалог на толкова интересна и важна тема !
Strannik-с удоволствие ще пия една бира с теб ! Определено има какво да си кажем .
По въпроса за Кеше - не съм запознат с неговата работа , само съм чул това онова , но както казваш Sider познаваме едва 4% от вселената ! Така че нека се опитаме да разчупим статуквото на мислене наложено ни от нашата цивилизация и да погледнем по-далеч от носа си ! Науката е в съвсем начален стадий на обясняването на нещата и да не забравяме, че не всичко се крие в обясняването им по логически път ! Има и интуиция и това е едно от мощните оръжия на нашия разум, което отдавна сме забравили да използваме ! Но както и да е......отдавна съм се убедил в това, че всеки трябва да извърви своя път сам достигайки до истината и без да давам мнение от последна инстанция искам да цитирам една книга в която е казано - Кой до където е стигнал .....


п.п Всеки поне теоретично, дори за момент трябва да допуска, че може дълбоко да греши в това което мисли и вярва към настоящия момент ......същото важи и за самия мен
Последна промяна от tsetsodrums на нед май 19, 2013 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sider
Мнения: 969
Регистриран: нед сеп 04, 2011 08:35
Репутация: 0
Местоположение: Смолян

Мнение от sider » нед май 19, 2013 23:04

OK, няма да споря повече. Дръж ни в течение, щом се публикуват схемите на телепорта :) Току виж сме си сглобили и ние по един...
Meade SN8 F/4 LXD75 Canon 1000D

And it all started with simply looking up. Always look up, every chance you get. There’s a whole Universe out there waiting to be explored.
Phil Plait

Betelgeuse
Мнения: 1724
Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
Репутация: 13
Местоположение: остров Ванкувър
Контакти:

Мнение от Betelgeuse » пон май 20, 2013 09:39

Само от това което прочетох в темата става ясно че въпросният Кеше е шарлатанин.

Да разчупим, да сме нестандартни... сладки приказки, но нека ви кажа нещо - няма сериозни открития (в последно време) дето да са дело на любители. Говоря за открития които изискват да си размърдаш мозъка. Откриването (извинявам се ако някои ще се обиди) на комета или астероид не изисква кой знае каква научна подготовка. Както и откритието на Панагюрското златно съкровище.

Едно време е можело - Ферма бил аптекар ама измислил великата теорема на Ферма (даже твърди че я доказал, ама доказателството не е стигнало до нас). Едно време количеството информация с което цялата световна наука е боравела е било на порядъци по-ниско от днешното. Затова Нютон има приноси в толкова много области.

В наше време е фрашкано с шарлатани, които не могат дори да боравят правилно с общоприетата терминология на дадена наука, не знаят елементарни принципи на дадената наука, но са много сръчни в разпъване на локуми и баламосване на незапознати и любители с това какви нестандартни идеи имат. Тия идеи обикновено имат някакво велико световно значение, но някак си целия свят - учени, правителства и корпорации се обединяват срещу тях, за да защитят "собствените си интереси "
:lol:

Не се ловете на сладки приказки, а мислете логично.
Интуиция - да, но базирана на теоретична подготовка! Ако е базирана само на това, че човека бил умен -- не става.

"Учение без размишление е безполезно, а размишление без учение - опасно" - Конфуциий
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.

"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."

Потребителски аватар
sider
Мнения: 969
Регистриран: нед сеп 04, 2011 08:35
Репутация: 0
Местоположение: Смолян

Мнение от sider » пон май 20, 2013 09:48

Епохата на гаражните гении е отдавна в историята. Виж, гаражни мошеници все още дал Господ :)
Meade SN8 F/4 LXD75 Canon 1000D

And it all started with simply looking up. Always look up, every chance you get. There’s a whole Universe out there waiting to be explored.
Phil Plait

Потребителски аватар
Strannik
Мнения: 82
Регистриран: вт окт 09, 2012 13:38
Репутация: 1
Местоположение: Варна

Мнение от Strannik » пон май 20, 2013 19:18

Грешката е също вид познание.
Като цяло виждам че е безпредметно да споменавам каквото и да е повече в темата тъй като виждам че липсва обективност.
Кой е шарлатанин е въпрос който ще се изясни в бъдеще съвсем недвусмислено.
Какво се случва във въпросния реактор е много по интересно за мен като идея,знание и фундаментални принципи отколкото да си хвърлям енергията да търся причини да нарека някого шарлатанин.
Сигурно са шарлатани и цели екипи от учени в Италия,Полша,Белгия и много други подобни звена по света...
Точно познанието ще ви направи свободни от подобни измами или мошеници.
Иронията е хубаво нещо особено когато е на място.
Живи и здрави!

Заключена
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение