РЕАЛНОСТ ИЛИ КОШМАР

произходът и гибелта на вселената, философски размисли, черните дупки, измеренията и други неща, за които си мислите че разбирате

Модератор: Phoenix

dark_matter_m
Мнения: 3
Регистриран: съб дек 20, 2008 00:29
Репутация: 0

РЕАЛНОСТ ИЛИ КОШМАР

Мнение от dark_matter_m » ср дек 31, 2008 01:34

Здравей, на всички във форума! Говорим си ние тук за астрономия, това ме успокоява доста, но когато се върна в реалността, отново се сблъсквам с нейната сурова същност, в която живее народа на България. Що за дърйава е това, в която почти не се финансират най-великите науки на нашето съвремие - Физика и Астрономия, държава, в която студенти биват пребивани до смърт, държава в която парите купуват цялото правосъдие, държава в която педофилията и проституцията ни залива и притиска отвсякъде. Западните нации вървят все по-напред и все повече се модернизират, а ние сякаш все повече затъваме в бездната на духовната слепота. Без Физика и Астрономия няма развитие на цивилизацията, но правителствата на България не можаха да го рзберат това. Струва ми се, че все още не можем да напуснем времената на религиозния фанатизъм (феодалния строй). И всичко това е според мен заради религиозните и расови различия на този свят, ето защо в него час по-скоро трябва да се наложи глобализационната система на политическо управление, както пише и физика Мичио Каку в книгата си "Паралелни светове". Светът отдавна е тръгнал да се глобализира, но пълната глобализация е все още далече в бъдещето. Пътя към нея сигурно ще бъде пропит и с много кръв, но тя е неизбежен факт, защото все повече хора разбират, че различията носят само войни и нещастия. Според определен кръг физици в момента човешката цивилизация е от 0,7 тип. Това е цивилизация.която не може все оше да превъзмогне религиозните и расовите конфликти. Пак според физиците след постгането на пълната глобализация ще се ускори до голяма степен колонизирането на околния космос, с което по-добре и по-бързо ще опознаем Вселената, за чието състояние е отговорен всеки един организъм в нея, защото ние сме част от единството и единството е вътре в нас.

Потребителски аватар
nikshan
Мнения: 159
Регистриран: чет сеп 18, 2008 22:08
Репутация: 0
Местоположение: варна

Мнение от nikshan » ср дек 31, 2008 11:05

Не зная на колко си години , ама ако си под 25 , постингът ти звучи доста наивно . Звучиш така , сякаш все още не разбираш в кой свят живееш . За това , че Физиката и Астрономията движели цивилизацията напред , правят го ама малко коственно - много си прав . Казваш , че западните общества все повече се модернизирали ......малко в последно време взех леко да се съмнявам в това ........известно време като бях в Германия (и то в най-развитата й част ...ако може да има такова понятие )......та там ми направи впечатление , че така наречените ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ДЖАДЖИ като мобилни телефони и компютри се използват по малко от тук . Тук в България направо сме се лумпенизирали .......докато се разхождаме по улиците едната ни ръка е вечно згъната към ухото(държаща телефон) , а като се приберем в къщи , единственното ни занимание е ПС-то.
А пък за ползите от така наречената ГЛОБАЛИЗАЦИЯ , няма да говоря ................вие все още ли си мислите че в България може да има полза от нея ???????? от нея тук може да има само негативи.............ааа те май се появиха.....нещо май се носи финансова криза в ЕФИРА :cry:

bobo
Звезден маниак
Звезден маниак
Мнения: 3799
Регистриран: ср авг 18, 2004 07:22
Репутация: 335
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнение от bobo » ср дек 31, 2008 14:53

Я най-добре вземете се прехвърлете в някой друг форум, пък за тук да оставим любителската астрономия.

Потребителски аватар
nikshan
Мнения: 159
Регистриран: чет сеп 18, 2008 22:08
Репутация: 0
Местоположение: варна

Мнение от nikshan » ср дек 31, 2008 15:27

bobo написа:Я най-добре вземете се прехвърлете в някой друг форум, пък за тук да оставим любителската астрономия.
:D :D :D ААААА Той пръв започна :D :wink: :D

Betelgeuse
Мнения: 1723
Регистриран: чет авг 11, 2005 22:26
Репутация: 12
Местоположение: остров Ванкувър
Контакти:

Мнение от Betelgeuse » чет яну 01, 2009 04:09

dark_matter_m е явно младо и наивно момче и леко идеалист.
Само е трябвало темата да бъде в "клуб за общуване" иначе няма лошо.

Западните държави били много напред... :)
Напред са в покупателна способност, ама в духовната област къде ги търсиш ???
Наречете ме песимист, но целия свят върви на зле - и в науката и в културата.

Хаха, мобилните телефончета... доста години съм по чужбина, и никъде не съм имал телефонче освен у нас. Първо - въобще не ми трябва и второ - не е никакъв въпрос на престиж.
В сравнение с у нас, Канада е назад. Едва напоследък почва да се появява манията - всеки тийнейджър ходи по улицата с телефонче на ухото. И като модели са по назад. За Европа не мога да кажа. Дания и всички скандинавци определено са доста по-напред. Япония, подразбира се - също.
Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is.

"...any scientist who couldn't explain to an eight-year old what he was doing is a charlatan."

bobo
Звезден маниак
Звезден маниак
Мнения: 3799
Регистриран: ср авг 18, 2004 07:22
Репутация: 335
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнение от bobo » чет яну 01, 2009 15:47

Нещо много ресторантски теми в последните дни... :(

Потребителски аватар
Nuke
Мнения: 1704
Регистриран: ср авг 18, 2004 22:39
Репутация: 0
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от Nuke » чет яну 01, 2009 17:23

ами трийте ги или ги пращайте в ресторанта или направете "кошче за боклук"
Intes-Micro M703 Deluxe
TMB 105/650 Classic CNC
Fujinon 16x70 FMT-SX
Fujinon 10x50 FMT-SX
DiscMount DM6
Tele Vue Radian 6mm и 10mm, Panoptic 24mm и 35mm, Powermate 2" 2x
Takahashi LE-ED 7.5mm

Потребителски аватар
Иван
Мнения: 50
Регистриран: ср авг 22, 2007 00:38
Репутация: 0
Местоположение: Стара Загора

Мнение от Иван » чет яну 01, 2009 20:23

Извинявай nikshan но не си прав. Хората трябва да спрат да мислат и да разсъждават в границите на едни отделни нации. Днешното разделение на човечеството на толкова много нации и етноси е само една проява на първичните инстинкти на човека, инстинкти потикващи ни към териториалност, агресия и отчужденост. НИЕ СМЕ ЕДИН ВИД. Това разделение е безмисленно, глупаво, и ненужно. Това разделение е причината за войните и страданията на нашият вид. Световната глобализация е единственният начин да се предотврати самоунещожението на нашата цивилизация. Моралните ценности на нашата цивилизация са в опадък и започват да биват забравяни. Критикувайте ме колкото си искате но помнете, националните граници не могат да се заблежат от космоса, когато виждаме Земята като едно!

Потребителски аватар
nikshan
Мнения: 159
Регистриран: чет сеп 18, 2008 22:08
Репутация: 0
Местоположение: варна

Мнение от nikshan » чет яну 01, 2009 21:24

Nuke написа:ами трийте ги или ги пращайте в ресторанта или направете "кошче за боклук"
Що толкова радикално бе човек ? Все пак краткия дебат тук , не е в някой от по-тясноспециализираните раздели в форума . Нито някой е обиден тук , нито е възникнал някъкъв глупав спор . Просто трябваше да отговорим на човека . :wink:

Заключена
  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение