Здравейте,
Търся си монтировка и трипод за Bresser 130mm. Идеално би било exos-1.
Благодаря!
Търса монтировка
Re: Търса монтировка
Привет,
стария ми Meade LXD75 мисля че ще ти свърши чудесна работа, но имай предвид, че вече е ужаасно стар, и има някой проблеми - например това което ме накара да го сменя е, че при гидиране гидира чудесно на юг, но на север има ужасен, рандъм лаг, който вероятно се дължи на нещо по електрониката (последния фърмуер е от преди 12 години, май...
Ако обичаш да четеш и това ти е първа монтировка за учене - мисля е ок. Но ако искаш да скочиш на фотография или на по-тежък телескоп - по-скоро не...
В интерес на истината и на този не знам дали няма да е малка...
За какво мислиш дая ползваш?
стария ми Meade LXD75 мисля че ще ти свърши чудесна работа, но имай предвид, че вече е ужаасно стар, и има някой проблеми - например това което ме накара да го сменя е, че при гидиране гидира чудесно на юг, но на север има ужасен, рандъм лаг, който вероятно се дължи на нещо по електрониката (последния фърмуер е от преди 12 години, май...
Ако обичаш да четеш и това ти е първа монтировка за учене - мисля е ок. Но ако искаш да скочиш на фотография или на по-тежък телескоп - по-скоро не...
В интерес на истината и на този не знам дали няма да е малка...
За какво мислиш дая ползваш?
Здравей,
На 30 години за първи път гледам през телескоп
таа да търся нещо, с което ще се науча да се ориентирам в небето. Нещо за начинаещи - то и самия телескоп го избрах така. Пък ако вземе да хване вече ще се оборудвам подобаващо 
Оригинално Bresser-ът дойде с добънова монтировка като ценови компромис предполагам. Много е неприятно ако искаш да се махнеш от масата на терасата, защото трябва да нося и масата ако изляза навън
На 30 години за първи път гледам през телескоп

Оригинално Bresser-ът дойде с добънова монтировка като ценови компромис предполагам. Много е неприятно ако искаш да се махнеш от масата на терасата, защото трябва да нося и масата ако изляза навън

-
- Звезден маниак
- Регистриран: ср авг 18, 2004 07:22
- Контакти:
Къде на шега, къде наистина, добсънът е чудесно средство за научаване ориентацията по небето. Понеже изглежда е от онези, нисичките, ако не намериш подходяща "истинска" монтировка може да се сглобиш подходяща малка масичка за без пари, на която да слагаш добсъна и да гледаш седнал на стол. Даже щее по-добра от някои евтини монтировки. А и монтировка да имаш, от разнасянето няма отърваване 

Йо!
И на мен ми се въртеше нещо такова като идея на първо време. Ще пробвам така значи. Благодаря!
И на мен ми се въртеше нещо такова като идея на първо време. Ще пробвам така значи. Благодаря!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 33 Отговори
- 1557 Преглеждания
-
Последно мнение от brad4edat
ср сеп 04, 2019 23:43
-