Страница 1 от 1

Продавам Skywatcher Equinox ED 120  [приключена]

Публикувано: нед мар 15, 2020 20:54
от b_kassabov
Здравейте

Дойде и това време - да пожелая да се разделя с верния си дублет. Може би телескопът няма нужда от представяне, но все пак :

Апертура 120 мм. Фокусно - 900 мм - f/7.5. Тежи около 7 кг с пръстените.Дължината на тръбата е около 70 см при прибран фокусер.Самият фокусер е стандартен, Крейфорд - двускоростен. Type of build - дублет. Смея да кажа - доста добре коригиран. Не колкото триплет, но все пак добре. Дотолкова, че производителите го обявяват даже Апо :) Впечатленията, които имам от него през годините (и стотината часове навън) е , че за парите си, това е едно МНОГО добро решение, определено е мислен и правен добре. Аз съм го използвал само за астрофотография и снимките с него ме удовлетворяват в значителна степен.

Комплектът включва : тръбата, редуктор/флатенер х 0.85 (с който фокусното става 765 мм), правен от Славей Славов преходник от фокусера за флатенера, пръстените, две Виксен релси. Към него подарявам и диагонал за визуално (никога не съм го използвал), както и допълнителен сенник astrozap. Всичко това в алуминиево куфарче с пяна.

Тръбата не изглежда като купена вчера от магазина, има си нормални следи от употреба тук там драскотина и олющване по лъскавите части, но смея да твърдя е в перфектно състояние.
Фишбърн ме пита до какъв чип може да освети. Мисля, че безпроблемно се справя с APS-C. за пълноформатен - не съм сигурен. може би с друг флатенер...Аз съм снимал с чип с размери 10х14 мм и не съм имал никакво винетиране.

Пускам снимки както на телескопчето, така и снимки правени с него.

Цената е 1600 лв, Мислих, мислих и смятам, че е много изгодна, затова няма да намалявам. телескопчето определено е бижу.

Причина за продажбата - ъпгрейднах с Esprit.

За контакти, интерес, повече подробности - най- добре на лични.

Re: Продавам Skywatcher Equinox ED 120

Публикувано: нед мар 15, 2020 20:57
от b_kassabov
Още снимки

Re: Продавам Skywatcher Equinox ED 120

Публикувано: пон мар 16, 2020 13:39
от ranev
Потърсих ви на "лични". Благодаря.

Re: Продавам Skywatcher Equinox ED 120

Публикувано: вт мар 17, 2020 20:07
от ranev
Бързам да споделя - наистина е едно бижу!
Още веднъж, благодарности на b_kassabov!
:friends:

Re: Продавам Skywatcher Equinox ED 120

Публикувано: вт мар 17, 2020 20:24
от b_kassabov
честито на ranev, искрено се радвам, че телескопчето намери такъв стопанин. Пожелавам му да имат много хубави часове заедно и да го радва така, както ме радваше и мен! :thumbsup: :thumbsup:

Темата е приключена :)