Модератори: mishaikin, bobo, Ronson, Yoddha
Много добре е станало, втората версия повече ми харесва защото се вижда повече от мъглявината. Но ще стане и по-добре ако увеличиш контраста и сатурацията в центъра (да стане като в първата версия).tonygl написа:Приключих с обработката. Голям зор беше.
Не можах да реша кой от двата варианта ми харесва повече и затова ги пускам и двата.
Вие кажете кой повече ви харесва. Приемам и предложения какво да дообработя ако трябва![]()
Май си сбъркал линка - излиза снимка на Petur Angelov... Дай да видиме оригиналаneptun2 написа:Предлагам в тази тема да качваме deep sky снимките от лятната сбирка на Рожен докато другата си остане по-скоро за впечатленията от самата сбирка. Ето и моят първи опит за обект - галактиката NGC 891. Общо 4х5 минути R,G и B и 19х5 минути L. Цветът ми излезе слабичък но каквото такова.
ngc 891https://www.flickr.com/photos/157397498@N08/, on Flickr
Виж по-горе в моя пост. Сложих и този вариант, да са на едно място.venzibo написа: Много добре е станало, втората версия повече ми харесва защото се вижда повече от мъглявината. Но ще стане и по-добре ако увеличиш контраста и сатурацията в центъра (да стане като в първата версия).
Благодаря МишоMisho89 написа:Страхотен Ирис, третия сякаш е най- добре
Цар си на широките полета и това си е............Хектор написа:Yoddha написа:Първи обработен кадър и от мен
20x180s = 1h, EOS 550D, EF 40mm f/2.8 STM @F/4, ISO 1600, APT, PI, PS
Районът на RHO в комплект със Сатурн![]()
На втората вечер осъзнах, че не мога да кадрирам кадъра пакЯбълковата глава дава предимства, но взима своето... С 2 часа щеше да е по-добре
[/quot
.