Хаха, даВикторе аз ги видях още при стака, но кропнах снимката преди обработка а и те бяха в края на полето а корекцията там е.....

Модератори: mishaikin, bobo, Ronson, Yoddha
Хаха, даВикторе аз ги видях още при стака, но кропнах снимката преди обработка а и те бяха в края на полето а корекцията там е.....
Здравей, погледни какво вадя за 2-3 мин със системата заtsetsodrums написа:Последната година съм отдаден на визуалните наблюдения и чак сега загледах темата ти . Впечатлен съм от това което вадиш като резултат ! Наистина страхотни кадри и на М51 и на NGC891. За жалост постигането на тези резултати е свързано с часове събиране на информация и после още часове обработка . За сега реших ,че това не е за мен..............иначе си държа фотографския сет пък не се знае за в бъдеще.
Това зависи от гледната ти точка и ценностната ти система. Като не си гледал през 16" телескоп откъде знаеш, че това, което гледаш съответства на гледката на 16" телескоп?Synergon написа:Здравей, погледни какво вадя за 2-3 мин със системата заtsetsodrums написа:Последната година съм отдаден на визуалните наблюдения и чак сега загледах темата ти . Впечатлен съм от това което вадиш като резултат ! Наистина страхотни кадри и на М51 и на NGC891. За жалост постигането на тези резултати е свързано с часове събиране на информация и после още часове обработка . За сега реших ,че това не е за мен..............иначе си държа фотографския сет пък не се знае за в бъдеще.
видеоастрономия от терасата вкъщи.
Визуалното за мен след ползване не 16" телескоп вече си загуби смисъла.
Лека.
Мерси за пожеланията и успех на всички.dani написа:Това зависи от гледната ти точка и ценностната ти система. Като не си гледал през 16" телескоп откъде знаеш, че това, което гледаш съответства на гледката на 16" телескоп?Synergon написа:Здравей, погледни какво вадя за 2-3 мин със системата заtsetsodrums написа:Последната година съм отдаден на визуалните наблюдения и чак сега загледах темата ти . Впечатлен съм от това което вадиш като резултат ! Наистина страхотни кадри и на М51 и на NGC891. За жалост постигането на тези резултати е свързано с часове събиране на информация и после още часове обработка . За сега реших ,че това не е за мен..............иначе си държа фотографския сет пък не се знае за в бъдеще.
видеоастрономия от терасата вкъщи.
Визуалното за мен след ползване не 16" телескоп вече си загуби смисъла.
Лека.
И както разбрахме има разлика от стандартен 16" добсън и такъв с качествена оптика. И как добиваш представа за ъгловия размер на обектите, като си седиш в къщи пред компютъра?
Това, което този софтуер прави го прави Auтоstar Suite софтуерът на MEADE DSI камерите преди повече от 12 години! И не виждам видео астрономията, като заместител на визуалната, да е станала масова от тогава. По-скоро е преминала в астро фотография.
А след като не виждаш смисъл в стоенето под небето и да знаеш, че си видял даден обект със собствените си очи, а не през монитор, все едно гледаш хидялите снимки от интернет, това е право на твой личен избор. Но не мисля, че ще убедиш истинските визуални астрономи любители в безмислието на мъкнете на техника и стоенето под небето. Да не говорим, че новите огледала с конструкция пчелна пита са доста по-леки, както и новите конструкции на добсъните.
Ако ако искаш да виждаш само лошото от визуалното като мъкненето и студуването това пак си е твое лично право на избор.
Успех в хобито и ясно небе пожелавам - независимо за каква астромия е - видео, визуална или фото!
neptun2 написа:Момчета недейте да омазвате на мишо темата за снимки. МОже да си отворите една специално за видео астрономия и визуално и да се пише там.
Здравейте,dani написа:neptun2 написа:Момчета недейте да омазвате на мишо темата за снимки. МОже да си отворите една специално за видео астрономия и визуално и да се пише там.